Clientii TPS au migrat catre Canal Plus ca urmare a faptului ca postul pay-TV detinut de Vivendi a cumparat, pentru 1,8 miliarde de euro, drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din prima liga franceza, pana in 2008 (perioada contractului este
Clientii TPS au migrat catre Canal Plus ca urmare a faptului ca postul pay-TV detinut de Vivendi a cumparat, pentru 1,8 miliarde de euro, drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal din prima liga franceza, pana in 2008 (perioada contractului este 2005-2008).
Bertrand Meheut, CEO al Canal Plus a declarat, potrivit "Financial Times", citat de warc.com, ca Vivendi nu se va dezvolta prin a oferi pachete integrate de televiziune si broadband (internet in banda larga). Grupul media francez se va extinde, cel mai probabil, prin intrarea pe noi piete, arata sursa citata.
Potrivit site-ului Canal Plus, grupul media Lagardere - care deruleaza, printre altele, operatiuni in audiovizual, radio si publishing si care in Romania este prezent, pentru moment, prin posturile Europa FM si Radio 21- urmeaza sa preia 20% din actiunile companiei create in urma fuziunii intre Vivendi si TPS.
Pentru anul care a trecut, Canal Plus asteapta un profit operational de 203 milioane euro, similar cu cel inregistrat in 2005. Anual, postul investeste peste 600 milioane de euro in achizitia de drepturi de difuzare a meciurilor de fotbal, potrivit WARC (World Advertising Research Center).
TPS a fost infiintat in 1996, iar actionarii sai sunt TF1 (66%) si M6 (34%).
Vivendi este un conglomerat media, cu afaceri in divertisment, muzica, TV, cinema, internet si jocuri. Vivendi detine, printre altele, Universal Music Group, Groupe CanalA, SFR (operator de telecomunicatii mobile), Maroc Telecom, Vivendi Games si posturi TV precum SportA sau CinecinemaA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.