PNL renunta la votul pe lista pentru alegerea conducerii, sistem care a generat numeroase conflicte in partid, dar preia schema vicepresedintilor patentata de PSD.

Conducerea PNL a decis ieri sa repare la congresul extraordinar de saptamina viitoare ceea ce a stricat in urma cu cinci ani, cind s-a „legiferat" votul pe lista pentru alegerea vicepresedintilor si a membrilor Biroului Permanent Central. S-a adoptat sistemul de vot uninominal pentru alegerea conducerii centrale si a celei judetene, dar a fost preluat modelul PSD in privinta numarului de vicepresedinti - 15. Sapte dintre acestia vor avea atributii specifice la nivel national si pentru aceste functii poate candida oricine. Ceilalti opt vicepresedinti vor reprezenta/coordona cite o regiune de dezvoltare economica. Pentru un post de vicepresedinte regional pot candida liberali rezidenti in zona sau parlamentari care reprezinta circumscriptiile din respectiva regiune. Patru voturi din 17 au fost contra numarului de 15 vicepresedinti, Ludovic Orban pledind pentru o varianta cu doar opt vicepresedinti la nivel national. Tot ieri s-a decis existenta unui singur organ executiv de conducere, numit Biroul Politic, care va inlocui Biroul Permanent Central si Comitetul Executiv.

Din informatiile pe care le detinem, pina la aceasta ora nu s-a anuntat vreun contracandidat pentru Calin Popescu Tariceanu la sefia partidului. Chiar daca an-terior era vehiculat numele lui Crin Antonescu, el ne-a declarat ieri „categoric, nu candidez".