John Negroponte (foto), directorul serviciilor americane de informatii, va renunta la functia sa pentru a deveni adjunctul secretarului de Stat american, a anuntat miercuri un oficial al Departamentului de Stat. Anuntul numirii sale in noua functie v
John Negroponte (foto), directorul serviciilor americane de informatii, va renunta la functia sa pentru a deveni adjunctul secretarului de Stat american, a anuntat miercuri un oficial al Departamentului de Stat. Anuntul numirii sale in noua functie va fi facut oficial in aceasta saptamina, a precizat oficialul citat. Numirea lui Negroponte trebuie aprobata de Senat. Functia de adjunct al secretarului de Stat era vacanta din iunie 2006, cind Robert Zoellick a demisionat pentru a se alatura bancii de afaceri Goldman Sachs. Numirea lui Negroponte la Departamentul de Stat are loc in momentul in care presedintele Statelor Unite, George W. Bush, urmeaza sa anunte o noua strategie in Irak, dupa mai multe saptamini de discutii.

Diplomat de cariera

John Negroponte (67 de ani) este un diplomat de cariera, fost ambasador la ONU in perioada 2001-2004 si ambasador in Irak dupa inlaturarea de la putere a lui Saddam Hussein. El a devenit in 2005 primul director al serviciilor nationale de informatii, avind ca misiune monitorizarea operatiunilor a 15 agentii americane civile si militare. Infiintarea acestei noi organizatii a fost decisa dupa esecurile serviciilor de informatii americane dinainte de 11 septembrie si apoi in Irak. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.