Ardaf are intrari de capital mai mari decit valoarea propusa pentru capitalizarea companiei. Diferenta este de aproape 37.000 de lei.

Actionarii Ardaf Cluj-Napoca au subscris, pina ieri, titluri in valoare de 100,037 milioane de lei, peste suma propusa pentru capitalizarea companiei de asigurari, a declarat pentru MEDIAFAX administratorul special, avocatul Radu Cocea. „Inca nu am primit extrasul de cont, dar am fost informat ca nivelul de 100 de milioane de lei, suma aprobata de actionari pentru cresterea capitalului social in noiembrie 2006, a fost depasit cu peste 37.000 de lei. Pina la finele perioadei de subscriere, vineri 5 ianuarie, anticipez noi intrari de capital, deci vom avea suprasubscriere", a adaugat Cocea.

Mentionam ca actionarii Ardaf au subscris, in prima etapa a perioadei de subscriere, care s-a finalizat pe 27 decembrie, titluri in valoare de 59,36 milioane de lei. A doua etapa se va incheia vineri. In situatia unei suprasubscrieri, alocarea actiunilor se va face pro-rata. Potrivit hotaririlor adoptate de actionarii Ardaf in noiembrie anul trecut, sumele subscrise in plus vor fi restituite in termen de zece zile lucratoare de la data inregistrarii majorarii capitalului social.

In primele noua luni ale anului trecut, valoarea contractelor de asigurare incheiate de companie au scazut cu pina la 18,6% fata de perioada similara a anului precedent, ajungind astfel la 161,7 milioane de lei. Pierderile s-au cifrat la 106,4 milioane de lei. Actionarii Ardaf sint Tender SA, care detine 56,19% din capital, Raiffeisen Zentralbank Austria, ce controleaza 19,92% din titluri, in timp ce fondul Clairmont Holding Limited are o participatie de 10,17%.