Motociclistul Roby Muresan a tras „lozul" cistigator in 2006, dar si Copos si-a peticit stadionul in 2005. Bani au ajuns si la Faur, si la Nadia Comaneci, dar nu si in bataia pustii sau in cirligul unditei AGVPS dupa ce Adrian Nastase nu a mai fost sef.Loteria Romana a fost infiintata in urma cu o suta de ani cu scopul de a asigura finantarea unui fond destinat asistentei sanitare a saracilor. Ulterior, obiectivele finantate din veniturile obtinute de Loterie s-au diversificat, mergind de la finantarea necesara pentru acoperirea unor nevoi sociale, determinate de saracie, razboi, calamitati, pina la asigurarea fondurilor necesare construirii unor importante asezaminte culturale, spitale, institutii de invatamint. Sportul a reprezentat intotdeauna un domeniu ce a beneficiat, la rindul lui, de sustinere financiara din partea Loteriei Romane. Si anul acesta, importante sume de bani s-au indreptat catre Fundatia Olimpica Romana, Fundatia Campionilor sau Clubul Las Vegas Racing Team Arad.

22.000 de euro pentru Robert Muresan

Intr-un clasament neoficial al celor mai mari „cistiguri" in 2006, motociclistul Robert Muresan, nimeni altul decit fiul presedintelui Federatiei Romane de Motociclism, Cristian Muresan, ar ocupa detasat locul intii. Chiar daca nu a jucat la loto, Muresan jr., primul roman participant la un campionat mondial de motociclism, a cistigat in 2006, de la Loteria Romana, nu mai putin de 22.000 de euro. Banii au fost solicitati si primiti de Clubul Las Vegas Racing Team Arad, pentru participarea lui Robert Muresan la Campionatul European, Campionatul German IDM si Moto GP.

Bani pentru transplant de celule

Accidentata la coloana vertebrala in timpul unui antrenament al lotului national de junioare, gimnasta Andreea Chelaru este tintuita de mai bine de sapte ani intr-un scaun cu rotile. In virsta de 18 ani, Chelaru a suferit pina acum nu mai putin de trei interventii chirurgicale. Dar nu au fost de ajuns. Ea nu si-a pierdut inca speranta ca intr-o zi va putea merge din nou. Loteria Romana, prin Fundatia Olimpica condusa de Ion Tiriac, i-a oferit fostei gimnastei, luna trecuta, 10.000 de euro pentru un transplant de celule.

Loteria Romana a mai sponsorizat anul acesta, cu 3.000 de euro, Fundatia Campionilor, prezidata de Mariana Bitang, „pentru sustinerea bunei organizari si desfasurari a festivitatii de acordare a Trofeului Campioni de legenda" si cu alti 2.000 de euro Parohia Sf. Spiridon Vechi, „pentru finalizarea lucrarilor la asezamintul socio-medical Nadia Comaneci".

Copos, loz cistigator pentru stadion

Colaborarea dintre Loterie si sportul romanesc este mult mai veche. Anul trecut, finantatorul Rapidului, George Copos, bun prieten si partener in afaceri cu presedintele Loteriei Romane, Nicolae Cristea, a obtinut de la acesta „un cadou" consistent, 180.550 RON, pentru amenajarea stadionului Giulesti la cerintele internationale impuse de UEFA pentru desfasurarea meciului Romania-Olanda, din preliminariile CE 2006. In perioada 2001-2005, s-au aflat la rindul lor pe lista de sponsorizari a Loteriei FC National (50.000 RON), CS Olimpia (10.000 RON), Faur (2.000 RON), CS Besta (20.000 RON), CS Enpi (30.000 RON) sau Asociatia Baschet Club Steaua (7.000 RON). Nu a lipsit Asociatia Generala a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi, unde sef era Adrian Nastase si printre vinatorii iscusiti se numara Nicolae Cristea.