Revista „Forbes" a realizat topul celor mai bogate 15 personaje fictive din lume.

— Ionut Dulamita

Oliver „Daddy" Warbucks, fost general si proaspat industrias, eroul comediei „Little Orphan Annie", l-a dat la o parte pe Mos Craciun, devenind cel mai instarit personaj fictiv din lume. Rafala de scrisori de la copiii care o tin una si buna ca personajul este de fapt real l-a impins pe Mos din fruntea topului, desi cistigurile sale sint infinite.

Warbucks a inregistrat venituri fictive de 36,2 miliarde de dolari, ca urmare a conflictelor din Irak si din Afganistan si a unui contract petrolier in Alaska.

Desi nu a pus mina pe „aurul de la capatul curcubeului", cea mai cu dare de mina dintre orataniile lumii, Scrooge McDuck, unchiul avar al ratoiului Donald, si-a urcat averea pina la aproape 11 miliarde de dolari.

Printre noii clasati se strecoara si Mario, instalatorul din jocul video, care si-a incropit o zestre de un miliard de dolari dupa ce ani in sir a strins monede de aur.

Charles Montgomery Burns, proprietarul Centralei Nucleare Springfield din „The Simpsons", si-a dublat veniturile la aproape 17 miliarde prin „schimbul de tehnologie" cu dictatorul nord-coreean Kim Jong-il.