Lille il vrea pe Dica (foto), dar in cursa mai sint si Bordeaux sau Fiorentina, competitie care ar putea ridica pretul jucatorului.

Insensibil la rigoarea legislativa a Uniunii Europene, Gigi Becali se dovedeste a fi beneficiarul abundentei din fotbalul occidental. Francezii de la Lille (locul 5 in campionatul francez) au oferit deja 3,8 milioane de euro pentru golgheterul Stelei in Europa, dar suma este considerata prea mica de catre vinzatori. Becali cere cel putin cinci milioane, iar concurenta dintre cluburile care il vor pe Dica poate aduce la Bucuresti banii doriti de investitor. Bordeaux, Fiorentina, Aston Villa si Portsmouh vor si ele semnatura lui Dica. Lille ar fi vrut sa deschida negocierile in vara lui 2007, dar concurenta altor grupari importante poate face ca lucrurile sa se clarifice in primele zile ale noului an. Pe picior de plecare este si Bostina, care ar putea ajunge in Franta sau in Coreea de Sud. „Avem oferte de la echipe serioase din aceste doua tari si nu agream o plecare la FC Arges", a spus Dumitru Tudor, impresarul jucatorului. Stelistii ar putea scapa in sfirsit de Carlos, dorit de fosta sa echipa Boavista, dar si de Braga.

Paradoxul Cernat

Desi nu joaca mai deloc la Dinamo Kiev, Florin Cernat este dorit de multe echipe, iar plecarea lui din Ucraina este o chestiune de zile. Romanul va vorbi dupa Anul Nou cu patronul lui Dinamo, Igor Surkis, pentru a sti exact la care echipa va pleca. In sezonul acesta, Cernat a jucat toate cele 90 de minute in doar patru meciuri si a marcat doua goluri, dintre care unul in Liga Campionilor, contra Stelei. Campioana este interesata de Cernat, dar nu pare sa aiba banii necesari pentru a incheia tranzactia. Cernat mai are oferte de la FC Sevilla, Betis si Zaragoza.

Netoiu intareste Piatra

Ceahlaul Piatra Neamt a reusit ieri sa transfere cinci fotbalisti, toti apartinindu-i lui Gigi Netoiu. Este vorba de Bogdan Vrajitoarea (Jiul) si de alti patru jucatori de la Urziceni: Cornel Dobre, Liviu Negoita, Daniel Costescu si Madalin Murgan. Ceahlaul mai vrea sa il ia si pe portarul Matache, de la Dinamo. Si la UTA sint mutari spectaculoase, derulindu-se negocieri pentru cumpararea jucatorilor angolezi Manuel Antonio Cange Loco si Sebastiäo Arsenio Cabungula Love, care au participat la Campionatul Mondial din acest an, desfasurat in Germania. Tranzactia i-ar costa pe aradeni 300.000 de euro, in vreme ce salariul jucatorilor va ajunge la 150.000 de euro pe sezon.