O serie de preturi vor creste de la 1 ianuarie 2007, cind intra in vigoare noi niveluri ale accizelor.

Accizele pentru electricitate vor fi majorate, de la 1 ianuarie, cu peste 30%, iar in cazul benzinei cu plumb taxa va creste cu 6,6%
O serie de preturi vor creste de la 1 ianuarie 2007, cind intra in vigoare noi niveluri ale accizelor.

Accizele pentru electricitate vor fi majorate, de la 1 ianuarie, cu peste 30%, iar in cazul benzinei cu plumb taxa va creste cu 6,6%, potrivit prevederilor Codului fiscal referitoare la accizele armonizate. In cazul electricitatii utilizate in scop comercial, acciza va urca de la 0,19 euro/MWh la 0,26 euro/MWh, iar taxa pentru electricitatea destinata sectorului necomercial, inclusiv populatiei, va urca cu 33,3%, de la 0,39 euro/MWh la 0,52 euro/MWh. La benzina cu plumb, accizele vor fi majorate de la 513 euro/tona la 547 de euro/tona, nivel care va ramine constant pina in 2010.

In cazul benzinei fara plumb si cel al motorinei, acciza va ramine anul viitor la nivelul actual. De la 1 ianuarie vor fi accizate si gazele naturale utilizate drept combustibil pentru incalzire (0,17 euro/gigajoule), precum si carbunele si cocsul.

Pentru gazele naturale utilizate drept combustibil pentru motor, acciza va fi majorata de la 2 euro/gigajoule la 2,6 euro/gigajoule. Nivelul accizei pentru alcool etilic se mentine la 750 de euro/hectolitru alcool pur, iar pentru bere ramine la 0,748 euro pe hectolitru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.