Primarul Emil Boc a declarat ca patronul Stelei nu va deveni sponsor la „U" Cluj, club aflat in subordinea Consiliului Local.

Fotbalul, inundatiile si, la fiecare sfirsit de an, colindatorii au contribuit decisiv, cu ajutorul televiziunilor, la cresterea cotei politice a lui Gigi Becali. Depasit pe extrema in partea de vest a tarii, patronul Stelei vrea sa recupereze in 2007 tot pe seama driblingurilor. Potrivit ziarului „Ziua de Cluj", in urma cu citeva zile, vicepresedintele PNG Cluj, Pompiliu Manea, a declarat public ca are acordul lui Becali pentru a prelua clubul Universitatea, care are sanse mari sa promoveze in acest an in prima liga, si ca presedintele PNG il va sprijini financiar pentru a prelua pachetul majoritar al echipei de fotbal clujene.

In replica, Emil Boc a declarat ca, atit timp cit va fi primar, patronul Stelei nu va pune mina pe Universitatea Cluj. „Exclusa varianta Becali! Gigi Becali nu are ce cauta la Cluj ca sponsor al echipei-fanion a orasului, Universitatea", recunoscind ca pentru a sustine material echipa se va ajunge la subscriptia publica in cazul in care nu va aparea nici un investitor strategic, altul decit Gigi Becali.

Boc se bazeaza pe succesul subscriptiei publice, metoda care a dat gres la Craiova lui Dinel Staicu, pe numarul mare de fani ai „sepcilor rosii", care ar putea deveni investitori la clubul favorit.

Fotbal cu teren la pachet

Atragerea unui investitor strategic se va face si cu terenul din jurul Stadionului „Ion Moina". Desi edilul Clujului a lansat, in urma cu citeva luni, ideea ca stadionul sa fie reconstruit la marginea orasului, Boc a renuntat la proiect, declarind ca ia in calcul sa ofere investitorului care va construi stadionul un teren fie pe malul Somesului, linga Sala Sporturilor, fie la marginea Clujului. „Vom prelua terenurile RADP si, astfel, vom putea oferi investitorului, care va aduce peste 50 de milioane de euro pentru stadion, un teren unde sa construiasca altceva", a mai spus Boc.

Aroganta pentru oficialii CFR

Intentia lui Gigi Becali de a-si extinde influenta si la Cluj are ca substrat si o posibila razbunare pe rivalii celor de la „U" Cluj, cei de la CFR, care sint deranjati de faptul ca fondurile publice se duc cu precadere spre cea de-a doua echipa a orasului in acest moment. Patronul Stelei a avut, in 2006, mai multe conflicte cu Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, fiind judecat si achitat de comisiile FRF pentru acuzatii de xenofobie.

CFR se aniverseaza cu Sepp Blatter Rivalii celor de la Universitatea nu se tem de ascensiunea „sepcilor rosii" si promit un centenar de exceptie in 2007. Patronul Arpad Paszkany a dezvaluit ca presedintele FIFA, elvetianul Sepp Blatter, a fost invitat la turneul international de anul viitor, organizat pentru sarbatorirea a o suta de ani de atestare a clubului CFR Cluj. „Am avut mai multe discutii cu Blatter, dar nu am putut stabili o data certa a turneului. Sint convins ca va veni, mi-a promis", a declarat Paszkany pentru PRO TV, precizind doar ca la patrulater vor participa, pe linga gazde, doua echipe din campionate puternice alaturi de o grupare din Romania.