Reporterul special Antena 1 transmite de la evenimente speciale. E greu de ucis deci. Cum e si greu de transmis de la Nasterea Domnului si de la schimbarea anului. Atunci e usor de dus vacanta pentru Adelin Petrisor.

Cele mai tragice i
Reporterul special Antena 1 transmite de la evenimente speciale. E greu de ucis deci. Cum e si greu de transmis de la Nasterea Domnului si de la schimbarea anului. Atunci e usor de dus vacanta pentru Adelin Petrisor.

Cele mai tragice intimplari de iarna, cu zapada, demne de reporterul special Petrisor, care ar putea fi?

Trebuie sa transmit de la orice fel de stire, iarna sau vara. Daca esti reporter te duci unde te trimite redactia, nu stai sa alegi intre stiri demne de tine si sub demnitatea ta. Exista doar stiri. Intimplari tragice de iarna? Cozi imense de masini inzapezite, oameni disperati, copii infofoliti inghesuiti in masini blocate etc.

Ce scene pline de tensiune prevezi ca te vor astepta in iarna aceasta?

Nu sint o mama Omida a televiziunii, asa ca nu pot sa prevad mai nimic. Frumusetea la stiri e ca niciodata nu ai habar de ce se va intimpla miine, cu cine te vei intilni, ce vei transmite...

Incalzirea globala ii este benefica lui Petrisor?

Incerc sa nu distrug stratul de ozon folosind doar stick-uri.

Razboaiele sint pe placul lui Petrisor?

Razboaiele nu sint pe placul nimanui. Sper. Este interesant insa sa transmiti din astfel de zone. Acolo nu cauti subiecte. Ele te cauta pe tine. Ce-mi place cel mai mult e ca dupa fiecare razboi se trezesc diversi voinici de pe forumuri sau de prin redactii care povestesc cu emfaza cit de jalnice au fost materialele tale. Ei nu s-au ridicat de pe canapeaua de acasa, dar sint experti si stiu cit de periculos era si cite puteai sa faci, dar nu ai facut.

Ce vede Petrisor la fata locului si nu vad altii?

De multe ori am vazut cit de greu e in razboi. In Fallujah, Irak, am vazut cum e sa dormi direct pe pamint, printre darimaturi, sa maninci doar conserve, sa-ti faci nevoile in saci speciali pentru a nu raspindi diverse boli. Am vazut cum arata un om decapitat, ce inseamna la propriu o baie de singe. Lucrurile astea nu prea le vad politicienii care incep razboaiele. Mai bine zis nu vor sa le vada. Ei vin in vizite scurte in taberele militare si se plimba tantosi in uniforme calcate la dunga.

De ce se exagereaza in transmisiunile in direct si de catastrofe? Unde gresesc reporterii?

Reporterii sint si ei oameni. Am un prieten care zice: toti avem necazuri. De ce se exagereaza? Uneori reporterii sint coplesiti de ce vad, uneori sint speriati, uneori sint slab pregatiti.

De ce telespectatorului ii place catastrofa?

Nu as vrea sa vorbim despre eu, supraeu si sine. Cred insa ca placerea de a te uita la catastrofe este codata genetic in fiecare dintre noi. Dovada o reprezinta ratingurile mari ale jurnalelor cu violuri si crime.

Cum ar trebui facuta o transmisiune in direct despre Nasterea Domnului?

Astfel de transmisiuni sint greu de facut. Trebuie sa pui suflet. Cel mai bun om pentru o astfel de treaba este, dupa parerea mea, Carmen Moise, fosta mea colega de la "Observator". Ea traia transmisiunile, vorbea din inima. Fiecare transmisiune te impresiona si-ti spunea ceva.

Unde te-a prins Anul Nou de-a lungul timpului?

Iordania, Egipt, Ungaria. De obicei eu si Maria plecam din tara in zone ceva mai calduroase. Anul asta stam in Romania si sint convins ca va fi cel putin la fel de frumos.

Ce lucru nemaiintilnit ti s-a intimplat in ultimul timp?

Nimic iesit din comun. Am zburat cu MiG-ul din nou, de data asta la baza 71 Cimpia Turzii. Am participat la primul zbor dupa catastrofa de la sfirsitul lunii noiembrie de linga Arad. Am zburat cu cel mai bun prieten al celui care si-a pierdut viata pe 22 noiembrie. In timpul zborului am tras de mansa, am pilotat o buna bucata de timp si a fost extraordinar. Imi place sa stau printre pilotii militari. Cred ca sint senzationali: oameni interesanti cu instinct de conservare apropiat de zero.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.