Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti au declarat, ieri, la Realitatea Tv, ca in perioada sarbatorilor s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de viroze respiratorii, cauzate de vremea rece din ultimele zile, precizeaza N
Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti au declarat, ieri, la Realitatea Tv, ca in perioada sarbatorilor s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de viroze respiratorii, cauzate de vremea rece din ultimele zile, precizeaza NewsIn. "In zilele acestea, numarul de solicitari a crescut cu aproape 30%. Este normal pentru aceasta perioada. In sezonul rece, intotdeauna creste numarul de solicitari pentru stari febrile, sunt si afectiuni respiratorii in special in randul copiilor", a declarat Lucia Oana, medic coordonator la Serviciul de Ambulanta Bucuresti. De asemenea, medicii spun ca numarul solicitarilor, fata de perioada de dinainte de sarbatori, a crescut semnificativ: "Un echipaj facea, in fiecare zi, sapte interventii, acum face 12. Un echipaj de gradul I facea 12 pe zi, acum face peste 20", a precizat Rosana Turcu, medic Serviciul de Ambulanta.
In Capitala, in ultimele 24 de ore, au existat peste 300 de persoane care au avut nevoie de consultatii medicale si de un tratament medicamentos corespunzator. In judetul Arges, Serviciul de Ambulanta a inregistrat peste 170 de solicitari ale celor care aveau simptome de viroza, in timp ce in judetul Buzau, numarul acestor solicitari se apropie de 50.
Medicii ii informeaza pe oameni ca virozele se transmit in general prin aer, de aceea ii sfatuiesc sa fie atenti la transportul in comun si la cei care tusesc in apropierea lor. De asemenea, pentru cresterea imunitatii si prevenirea imbolnavirii, doctorii recomanda un consum sporit de fructe si vitamine. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.