Presedintele Traian Basescu a cerut comunitatii internationale sa-l ajute in vederea solutionarii conflictelor inghetate de la portile Uniunii Europene, care constituie "un pericol major" pentru stabilitatea sa, potrivit unui interviu publicat ieri d
Presedintele Traian Basescu a cerut comunitatii internationale sa-l ajute in vederea solutionarii conflictelor inghetate de la portile Uniunii Europene, care constituie "un pericol major" pentru stabilitatea sa, potrivit unui interviu publicat ieri de Le Monde, relateaza AFP. "Romania nu va putea rezolva singura conflictele inghetate din Osetia de Sud, Abhazia, Transnistria", a avertizat el. "Aceasta zona de insecuritate va fi din 2007 la frontiera cu UE si NATO", a subliniat Basescu. Potrivit presedintelui, "aceste conflicte pot reizbucni in orice moment si reprezinta un pericol major pentru stabilitatea Europei". "Doar o determinare politica a UE, a Statelor Unite, Rusiei si Turciei impreuna ar putea rezolva aceasta problema", a explicat Basescu. Subliniind ca nu face altceva decat sa atraga atentia "asupra urgentei in a se calma aceste focare de conflict", Basescu a reamintit ca "Marea Neagra este un mozaic de culturi format din crestini, ortodocsi, catolici si musulmani". "Daca nu vom reusi sa comunicam, aceasta zona va ramane un nucleu de insecuritate pentru intreaga Europa", a declarat el. (M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.