Ieri a avut loc in foaierul Salii Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti vernisajul expozitiei de arta africana contemporana "fluturi". Expozitia va fi deschisa in perioada 21-23/26-29 decembrie 2006. Lucrarile care vor fi expuse apartin perioadei
Ieri a avut loc in foaierul Salii Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti vernisajul expozitiei de arta africana contemporana "fluturi". Expozitia va fi deschisa in perioada 21-23/26-29 decembrie 2006. Lucrarile care vor fi expuse apartin perioadei contemporane, sunt originare din Africa Centrala si sunt realizate prin intermediul unei tehnici care utilizeaza un mijloc de expresie total neconventional "aripi de fluturi". In medie, fluturii traiesc intre 20 si 40 de zile, iar unele specii nu traiesc decat cateva zile. Odata ce existenta lor ia sfarsit, incepe un alt proces de metamorfoza: intru creatie, care se opune decisiv efemerului; frumusetea trecatoare a fluturilor este imortalizata fara ca artistul sa intervina cumva, sa altereze viata scurta a acestora. Culegandu-i aidoma unor flori inerte, creatorii isi asuma rascumpararea tributului frumusetii lor. Creatiile sunt reprezentari simbolice abstracte, bazate compozitional pe forme circulare si eliptice, diferit colorate, dar exista si compozitii cu elemente figurative, cum ar fi portrete, masti sau scene de viata. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.