CSA Steaua a comemorat, ieri, la Monumentul Eroilor situat in complexul sportiv din Ghencea, 17 ani de la decesul sportivilor eroi Radu Durbac si Florica Murariu, impuscati in timpul evenimentelor din decembrie 1989. Ca in fiecare an, la ceremonie au
CSA Steaua a comemorat, ieri, la Monumentul Eroilor situat in complexul sportiv din Ghencea, 17 ani de la decesul sportivilor eroi Radu Durbac si Florica Murariu, impuscati in timpul evenimentelor din decembrie 1989. Ca in fiecare an, la ceremonie au asistat reprezentantii la varf ai gruparii militare si ai FR Rugby, alaturi de actuali si fosti componenti ai echipei, fiind depuse mai multe coroane de flori in amintirea celor doi martiri. Daniel Durbac, fiul fostului mare rugbist, a tinut sa multumeasca asistentei cu lacrimi in ochi pentru faptul ca se gandesc an de an la tatal sau si la Florica Murariu, cel care a fost capitanul reprezentativei tricolore de rugby. Inaintea slujbei de comemorare a fost organizat un meci de copii, iar dupa ceremonie toti rugbystii juniori ai CSA Steaua au fost premiati pentru rezultatele din 2006, in prezenta unui alt nume mare al sportului cu balonul oval, Catalin Draguceanu, venit de Sarbatori in tara. Reamintim ca Radu Durbac a fost impuscat intr-o unitate militara, iar Florica Murariu a cazut victima gestului inconstient al unui soldat, care a tras in fostul mare sportiv in timp ce acesta incerca sa se legitimeze la gura unei statii de metrou, unde a fost oprit de o patrula. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.