Autorul, regizorul si protagonistul degradantului show politico-mediatic de zilele trecute, Corneliu Vadim Tudor, m-a porcait cat a putut din ziua in care mi-a inscris numele pe Lista Neagra, in 1992, si pana azi, asa ca nu ma mai tem de cele inca vr
Autorul, regizorul si protagonistul degradantului show politico-mediatic de zilele trecute, Corneliu Vadim Tudor, m-a porcait cat a putut din ziua in care mi-a inscris numele pe Lista Neagra, in 1992, si pana azi, asa ca nu ma mai tem de cele inca vreo zece abjectii cu care va vrea sa se razbune: pot vorbi libera de orice retinere.
Lista Neagra e potrivita pentru argumentul meu de azi (si de totdeauna), anume ca, oricat l-am ironiza, Vadim este un pericol politic. Cheia umoristica nu e de lepadat, fiindca reduce personajul la scara pe care o merita, cu conditia imperativa de a nu o lua in serios: Vadim nu e "bengos", e sinistru. Miscarile subversive sunt mari amatoare de Liste Negre - liste de persoane publice care trebuie sa fie lichidate urgent. Din informatiile de care dispun, la mineriada din 1999, lunetistii erau pregatiti, cel putin in Dealul Cotrocenilor, sa treaca la fapte. Oricat am tine la statutul traditional de personaje de la portile Orientului, unde totul e o bagatela, nu avem dreptul sa ignoram intentia criminala a scalambaielilor lui.
Complicitatile care au transformat un apologet minor al ceausismului intr-o vedeta politica sunt la fel de vinovate ca si el, nu doar de degradantul spectacol cu care ne improasca de 16 ani si-un pic, ci si de violenta primejdioasa pe care acest spectacol o degaja. Dincolo de imediata lui proximitate - fosti tortionari, tate, "baieti de baieti" sau oportunisti ordinari, toti cei care il aplauda, ii hranesc vanitatea patologica, ii asigura trena de Nas, ii intarata pulsiunile sangeroase, sunt complicii lui Vadim si toti cei care zambesc cu ingaduinta la excesele cotidiene ale personajului - si ale tuturor celor din clasa populistilor charismatici. Tot zambind parinteste, ajung ca Ion Iliescu, care i-a zambit de atatea ori fericit ca ii spurca dusmanii politici, incat nu numai ca nu s-a oprit din zambet nici cand Vadim l-a tratat chiar pe el de carpa kaghebista. A facut mult mai rau, l-a cooptat la guvernare. Amintesc cui a uitat (sau spun celor care se jucau in parc in 1995) ca dl. Iliescu a avut de ales atunci intre alianta de guvernare cu PRM, PUNR si a Partidului Socialist al Muncii (Verdet) si sustinerea unui guvern minoritar FDSN de catre CDR, fara participare la guvernare. A ales sa constituie Patrulaterul Rosu, legitimand ceausismul rezidual. Ca sa nu mai spun ca dl. Vacaroiu, celalalt jalnic protagonist al scandalului din 18 decembrie, a ajuns prim-ministru la calduroasa recomandare a PRM, al carui simpatizant era, si a reprezentat mereu una din nenumaratele "trasurici de unire" intre acest partid huliganic si nobilul PDSR-PSD.
In fine, dar nu in ultimul rand, sunt responsabili de supradimensionarea acestui histrion de gang toti cei care nu-i taie microfonul cand injura - adica aproape mereu. Cand nu cad jos de admiratie fata de masina de zgomote vadimista, CNA, Comitetele anti-discriminare, procurorii si judecatorii se tem de deversarile ei imunde, si se feresc sa-l condamne. Iar mass-media ii ofera exact ce-si doreste orice terorist: mediatizare. De ce dl. Turcescu, dupa ce ca l-a invitat sa-si spuna parerea intr-o chestiune in care Vadim nu are pareri, are dejectii, nici macar nu l-a deconectat cand a constatat ca persevereaza in a afunda dezbaterea intr-un canal colector? Daca nimeni nu vrea sa-l oblige pe Vadim si pe toti cei ca el sa respecte legea acum, vom ajunge sa fim noi obligati sa respectam faradelegea pe care ne-o tot promite, spumegand, de aproape doua decenii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.