Premierul este politicianul cu cele mai multe aparitii la radio si tv pe luna noiembrie, potrivit ultimului raport de monitorizare al Consiliului National al Audiovizualului. Calin Popescu Tariceanu a adunat luna trecuta 124 de aparitii la stirile tv, 106 la jurnalele informative de la radio si inca 90 de prezente in emisiunile de divertisment din audiovizual.

Traian Basescu si Mircea Geoana si-au disputat urmatoarele locuri dupa cum urmeaza: seful statului a fost cel mai mediatizat la stirile televizate cu 84 de aparitii, cumulate in peste 47 de minute, iar presedintele PSD in emisiunile de divertisment si dezbatere, cu 30 de aparitii. La radio, locurile doi si trei in clasamentul celor mai mediatizati oameni politici la stiri au fost ocupate de Mircea Geoana si Traian Basescu, cu 61, respectiv 44 de interventii, iar emisiunile de dezbatere si divertisment i-au avut ca protagonisti pe Gheorghe Flutur (PNL), cu 28 de aparitii, si Adrian Nastase, cu 24 de aparitii.

In ceea ce priveste formatiunile politice, clasamentul pe TV este domanat de Alianta D.A., cu 46,2% din durata totala a interventiilor politice, urmata de PSD, PC, PRM si UDMR. In emisiunile de dezbatere si divertisment, Puterea a avut 529 de aparitii pe TV si 393 la radio, fata de Opozitie, care a avut 402, respectiv 177.

Majoritatea parlamentara s-a vazut cel mai des la TVR 1, TVR 2, Antena 1 si Antena 3, in timp ce posturile Pro TV si Realitatea TV au acordat opozitiei cel mai mare

procent din spatiul de emisie, 40,5%, respectiv 37,8%.