Scolile vor fi finantate in functie de numarul elevilor si de calitatea actului de educational, a anuntat, ieri, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. El a explicat ca doreste un invatamant de calitate prin care elevul, la final de scoala
Scolile vor fi finantate in functie de numarul elevilor si de calitatea actului de educational, a anuntat, ieri, ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. El a explicat ca doreste un invatamant de calitate prin care elevul, la final de scoala, sa fie util societatii, mediului economic. In opinia sa, invatamantul trebuie sa mearga spre latura educationala. "Nu vrem sa finantam scolile ca asa vrea un primar sau un deputat. Avem o formula de finantare pe elev. Nu noi am inventat acest lucru, el functioneaza foarte bine si in alte tari si cred ca si la noi va putea fi pus in aplicare. Finantarea pe elev va avea ca tinta finala calibrarea invatamantului", a afirmat Hardau. El a precizat ca descentralizarea invatamantului va merge inainte, "insa cu pasi mici, cu competenta si cu acte normative bine gandite". Ministrul considera incorect ca el sa semneze numirea tuturor directorilor din scoli si licee, cum o face in prezent. "In viitor, inspectorul va trebui sa-si asume si aceasta responsabilitate. Vreau un sistem corect, transparent si cu incredere", a conchis ministrul Educatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.