Deputatii au adoptat, ieri, o lege potrivit careia nu va fi considerata infractiune pedepsita cu inchisoarea acordarea de credite sau de subventii cu incalcarea normelor de creditare ale bancilor, neurmarirea acestora, precum si neutilizarea creditel
Deputatii au adoptat, ieri, o lege potrivit careia nu va fi considerata infractiune pedepsita cu inchisoarea acordarea de credite sau de subventii cu incalcarea normelor de creditare ale bancilor, neurmarirea acestora, precum si neutilizarea creditelor in scopurile pentru care au fost acordate. Aceasta propunere legislativa apartine deputatilor PSD Tudor Mohora, Valer Dorneanu si Florin Iordache si modifica in acest sens Legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Legea pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie prevede ca acordarea de credite cu incalcarea normelor de creditare ale bancilor sau neurmarirea acestora conform acelorasi reguli de creditare sunt asimilate unor fapte de coruptie si pedepsite cu inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Cei trei deputati PSD sustin ca se pot crea situatii abuzive, mai ales ca normele interne ale unei banci difera de cele ale unei alte banci si de aceea incalcarea conditiilor de creditare ar trebui sa fie considerata infractiune numai in cazul in care exista o reclamatie a bancii. Senatul a respins acest proiect, Guvernul nu l-a sustinut, dar Camera Deputatilor, care l-a adoptat, este Camera decizionala si proiectul va merge la Presedintie pentru promulgare. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.