17 ani de la Revolutie
Senatorii si deputatii marcheaza astazi, printr-o sedinta comuna solemna, implinirea a 17 ani de la Revolutia din 1989. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu (PSD), a declarat ca la sedinta este invitat presedintele Traian Basescu, primul ministru Calin Popescu-Tariceanu, membri ai Guvernului, invitati din partea mai multor institutii ale statului, sefii serviciilor, dar si inaltii ierarhi ai bisericilor Ortodoxa si Catolica.
In plus, citat de Rompres, Ioan Munteanu a spus ca sedinta va dura maxim o ora si jumatate, adaugand ca fiecare grup parlamentar (deputati si senatori - nr) are la dispozitie cate 10 minute pentru discurs. Secretarul a mai spus ca seful statului si-a anuntat intentia de a participa atat la sedinta solemna de dimineata, consacrata celor 17 ani de la Revolutie, cat si la sedinta de dupa-amiaza, dedicata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Insa, potrivit programului remis de Administratia Prezidentiala, seful statului va participa dimineata la sedinta CSAT, fara sa mai vina la Parlament, la sedinta dedicata Revolutiei. (R.G.)
Indiferenti la colinde
Senatorii si deputatii au intors ieri spatele corului si orchestrei care au venit sa-i colinde special pentru a marca aderarea Romaniei la UE. Desi Palatul Parlamentului a fost asaltat ieri, in pauza de lucru, de colindatori, concerte de muzica clasica si atmosfera de vacanta, alesii, neimpresionati, nu si-au onorat rolul de gazda, doar cativa dintre ei asistand in treacat. Spectacolul, tinut in fata salii de plen a Camerei Deputatilor, langa uriasul pom de Craciun, a fost deschis de orchestra Liceului de muzica Dinu Lipatti, care a intonat cateva pasaje din repertoriul clasic, dar si colinde. A urmat reprezentatia Corului Academic. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a fost prezent doar cinci minute, la inceputul concertului. Ceilalti deputati si senatori s-au grabit, imediat dupa terminarea sedintei, catre sala de mese, audiind din treacat concertul. Audienta colindatorilor a fost formata, in general, din staff-ul tehnic al Camerei Deputatilor si din reprezentantii presei. (R.I.P.)
Doneaza si salveaza in Parlament
Doar 11 senatori si deputati din cei 469 care alcatuiesc Parlamentul Romaniei au decis sa raspunda campaniei de donare de sange initiata de Ministerul Sanatatii, impreuna cu Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, organizata chiar in Palatul Parlamentului. In cateva ore, cat a durat campania "Doneaza si salveaza" in Parlament, doar cativa parlamentari au trecut pragul cabinetului medical special echipat, majoritatea de la PSD si doar patru din Alianta DA Gabriela Cretu (PSD), Ioan Ghise (PNL), Petru Tarniceru (PSD), Emil Radu Moldovan (PSD) , Mircea Pusca (PNL), Marius Marinescu (PD), Titus Corlatean (PSD), Ovidiu Branzan (PSD), Mona Musca (independent), Mihai Malaimare (PNL) si Mircea Grosaru (minoritati) sunt parlamentarii care s-au prezentat la centrul de donare. Acestora li s-au recoltat de catre cadrele medicale 450 de mililitri de sange, nu inainte de a fi tesati, pentru depistarea unor posibile boli, precum hepatita B si C, sifilis, HIV. (R.G.)