Printre companiile incluse in programele de privatizare ale ministerelor se gasesc Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Posta Romana, Romtelecom, CFR Marfa, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala, Coresi, precum si fostele intreprinderi agricol
Printre companiile incluse in programele de privatizare ale ministerelor se gasesc Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Posta Romana, Romtelecom, CFR Marfa, Loteria Nationala, Imprimeria Nationala, Coresi, precum si fostele intreprinderi agricole de stat (IAS) aflate in portofoliul Ministerului Agriculturii. Preluarea va fi realizata pe baza unor protocoale incheiate intre AVAS si ministerele care administreaza in prezent societatile. In urma cu doua saptamani, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta pentru trecerea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei la AVAS. Odata cu transferul OPSPI la AVAS, in portofoliul Autoritatii vor intra 41 de companii aflate in prezent in administrarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Seful Guvernului a declarat, luni seara, pentru Mediafax, ca asteapta ca MEC si AVAS sa rezolve "mici divergente" legate de transferul OPSPI.
Intrebat daca a semnat ordonanta de urgenta pentru trecerea OPSPI la AVAS, astfel incat actul normativ sa poata fi publicat in Monitorul Oficial, premierul a aratat ca intre presedintele AVAS, Teodor Atanasiu (foto), si ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, exista unele "mici divergente" care trebuie clarificate in prealabil.
Ieri, potrivit NewsIn, divergenta dintre ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, pe tema Ordonantei OPSPI a si fost rezolvata, cei doi convenind sa faca prin ordin comun unele numiri, astfel incat sa poata continua strategia in politica energetica. (G.M., G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.