Citiva deputati si senatori au fugit de la dezbaterea bugetului ca sa dea singe.

Campania de donare benevola de singe a ajuns ieri la Palatul Parlamentului. Medicii asteptau 40 de donatori, insa curajosii au fost doar 18.

Marius Marinescu, zis si „senatorul bideu" de la PD, vine si sa doneze. Senatorul face declaratii confortabil in fata camerelor de filmat: „Patriotilor nostri le e cam frica sa vina sa doneze ca o sa le iasa pacatele din singe; am venit eu cu singe sanatos, ca trebuie sa luptam cu mafia".

Numarul 13 pe lista donatorilor, Titus Corlatean, a intrat in cabinet, gata sa scoata 400 ml pentru o cauza civica, „ca are si el o sotie si o fetita". Gabriela Cretu, euroobservator PSD, de la Comisia de egalitate de sanse pentru femei si barbati, era cit pe ce sa fie intoarsa din drum. „Mi s-a zis ca sint prea mica, prea slaba si prea obosita ca sa donez, dar eu am venit. Oricum, mi-e mult mai usor sa donez singe decit sa merg in Parlament sa ascult dezbaterile la acest buget", a chicotit Cretu iesind din cabinet.

Putin dupa miezul zilei, Mona Musca si-a facut si ea aparitia, atrasa de afisul campaniei. Pe patul de donare, a intrebat-o candid pe asistenta: „Nu va e frica sa dati singe de parlamentar?", a spus Musca. Replica nu a intirziat sa apara din partea unui fotoreporter: „De la PRM nu a venit nimeni inca...".