Atanasiu s-a razgindit si nu mai vinde Electroputere pe un euro, asa cum anuntase, deoarece partenerii societatii s-au ingrijorat si pentru ca privatizarea s-ar prelungi.

Noul presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu, a renuntat la varianta privatizarii „pe un euro" a societatii, la doar o saptamina dupa ce anuntase public aceasta intentie. Un comunicat al institutiei arata ca, dupa vizita efectuata vineri la uzina craioveana, Atanasiu si-a schimbat „viziunea" si renunta la propunerea privind privatizarea pe un euro si ca „trecerea in proprietate privata se va face prin vinzarea pachetului de actiuni". Atanasiu nu a putut fi contactat ieri pentru a-si motiva schimbarea de pozitie, dar consilierul sau, Atena Enea, a spus ca decizia a fost luata, in principal, din doua motive. „In primul rind, dupa anuntul cu privatizarea pe un euro, cei din conducere au fost cautati de partenerii comerciali care au inceput sa puna intrebari legate de viitorul societatii. In al doilea rind, Electroputere este inclusa in programul PSAL II si are o lege speciala de privatizare. Daca se face alta lege, privatizarea se amina cu cel putin trei luni", a declarat Enea.

Atanasiu spusese ca va vinde societatea cu un euro pentru ca nu sint investitori interesati sa o preia pe toata. El a mentionat ca, in schimbul pretului simbolic, investitorul urma sa achite datoriile firmei, de 40 de milioane de euro, si sa faca investitii. Dupa ce seful institutiei a renuntat la ideea cu un euro, AVAS a anuntat ca cea mai importanta pondere in oferta de privatizare o vor avea investitiile asumate de noul proprietar, nu pretul.