Un post de radio din Chisinau a fost simbata in centrul unei revolte, generata de decizia de privatizare a postului.

Dupa ce Consiliul Municipal Chisinau a luat joia trecuta decizia de privatizare a postului de radio Antena C, jurnalistii s-au trezit simbata cu forte de ordine care pazeau intrarea in redactie, incercindu-se si intreruperea emisiunilor. Cu o seara inainte, tocmai avusese loc Gala VIP, un eveniment de prestigiu in Moldova, la care, din Romania, a fost premiata revista „Tango".

Directorul publicatiei, Alice Nastase, invitata la radio, a reusit sa intre in cladire impreuna cu scriitorii Nicolae Dabija si Andrei Vartic, dupa ce si-au pus banderole, asa cum purtau redactorii radioului, care se tem de preluarea postului de catre un grup privat, comandat de puterea de la Chisinau. „Au crezut ca sintem dintre ei. Odata intrat pe post, Nicolae Dabija a chemat lumea sa vina sa protesteze. Emisia s-a intrerupt insa brusc, fiind inchisa frecventa respectiva", povesteste Alice Nastase.

„Era o atmosfera ca la Revolutia din Romania. Cind am plecat noi veneau masini spre radio, insa am inteles ca s-a recurs la arestari pentru tulburarea linistii publice", precizeaza ea. O data cu Antena C va fi privatizat si postul Euro TV, ceea ce va presupune, se tem jurnalistii de acolo, pierderea totala a independentei.