Integrarea Romaniei in UE "este un eveniment extrem de important si nu as indrazni sa fac comparatia cu momentul realizarii statului unitar roman. In ultima vreme se incearca acreditarea acestei idei, dar realizarea Romaniei Unite ca stat unitar nu p
Integrarea Romaniei in UE "este un eveniment extrem de important si nu as indrazni sa fac comparatia cu momentul realizarii statului unitar roman. In ultima vreme se incearca acreditarea acestei idei, dar realizarea Romaniei Unite ca stat unitar nu poate fi egalata in importanta de nici un alt eveniment politic. Cu certitudine insa, probabil al doilea eveniment politic ca importanta este intrarea Romaniei in UE". Astfel de afirmatii il fac pe Basescu sa fie diferit de ceilalti doi presedinti succedati la putere dupa decembrie 1989 in Romania si astfel de atitudini il consacra pe Basescu drept un adevarat om de stat roman, capabil sa ramana in istorie altfel decat un simplu figurant. Pentru ca semnificatia gestului sau, dincolo de intarirea caracterului national unitar al statului roman, aduce aminte tuturor prin evocarea Marii Uniri ca "marea" reintregire europeana nu este implinita fara Basarabia si Bucovina. Ion Ilici Iliescu, din interesul care i-a atras supranumele Iliescu-KGB, a facut totul, ca la Partid - sau mai bine zis ca la partidul partidelor, Kominternul -, pentru indepartarea Basarabiei de tara. Tradarea lui a mers pana la renuntarea la provinciile istorice romanesti prin stipulare concreta in ultimul Tratat al URSS, ramas, din fericire, neratificat, datorita colapsului monstrului sovietic. Emil Constantinescu, din nefericire pentru el, ca basarabean, a cazut prada altor tradari si interese straine de Romania, care l-au impins sa semneze rusinosul Tratat cu Ucraina, pe care nici un oficial roman nu s-a straduit sa-l denunte la timp, anul acesta. Basescu a spart gheata, inclusiv la Chisinau si Bruxelles si in ciuda opozitiei Moscovei, explicand europenilor ca Moldova trebuie realipita la Europa Unita cat mai curand.
Si atunci de ce lipseste suferinta romanilor basarabeni si bucovineni cu toate crimele si deportarile masive executate de bolsevici din concluziile Raportului Tismaneanu privind condamnarea comunsimului? Nu cumva memoria ii lasa pe urmasii agentilor kominternismului care au venit cu tancurile sovietice strivind intai cu senilele Basarabia, de unde nu s-au mai retras nici astazi? Daca trebuie condamnat comunismul de ce nu este condamnata reteaua ateista internationalista sprijinita de puterea sovietica care ne-a distrus viitorul tarii, a Romaniei Marii Uniri, pentru 50 de ani si inca? Nu cumva pentru ca, intamplator, Vladimir Tismaneanu si Ion Ilici Iliescu poarta prenumele si patronimele lui Vladimir Ilici Lenin si sunt doar figurine ale aceleasi matriosce?!
Iata cum demasca Ion Mihai Pacepa "idealurile" bolsevismului internationalist, evocate de un alt "tatic" al neonomeklaturistilor pretutindenari: Walter Roman. In cartea tatalui lui Petre Roman, "Secolul XX: Secolul Marilor Revolutii", publicata la Bucuresti in 1970 si in care este elogiata revolutia comunista din URSS, unul din paragrafe este extrem de concludent: "Cine va veni dupa noi?", intreaba profetic, in stilul Silviu Brucan, Walter Roman. "Dupa noi vom veni tot noi," raspunde acelasi, "Noi nu scriem istoria. Noi o cream", mai aminteste Pacepa doua fraze care au fost transformate in lozinci afisate in birourile consilierilor sovietici ai Securitatii. Securitatea de dinainte de 1964. Petre Pandrea, in anul 1962, intr-una din celulele de la Aiud, scria previzionar: "Va veni si anul 2000. Abia atunci se vor scotoci arhivele, ca sa se reconstituiasca etapele, atmosfera, echipierii, eroii, dracii, sfintii, precursorii, mosii si stramosii". Domnule Basescu, vine 1 ianuarie! Tot cu "ei"?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.