Democratii i-au facut un cadou de peste 3.000 de miliarde de lei vechi lui Marian Oprisan.

La ultima reuniune parlamentara din aceasta saptamina, in care s-a dezbatut proiectul de lege a bugetului de stat pe anul 2007, s-a inregistrat o premiera postde-cembrista: a trecut un amendament al Opozitiei care suplimenteaza de 38 de ori suma alocata initial pentru un domeniu. Si nu este vorba despre orice domeniu, pentru ca banii ar urma sa fie folositi pentru asfaltarea drumurilor judetene si comunale din Vrancea. O specialitate in care Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, isi da „doctoratul" la DNA.

Amendamentul le apartine deputatilor PSD de Vrancea Miron Mitrea si George Baesu (finul lui Oprisan) si prevede suplimentarea sumei alocate pentru drumurile judetene si comunale din judetul Vrancea de la 7,9 milioane RON la peste 303 milioane RON. Desi amendamentul fusese respins la comisii, in plen, dupa un scandal care a durat aproape doua ore, amendamentul a fost „intors" si adoptat cu voturile PSD, PRM si PD.

Intrebat cum de a reusit impunerea unui astfel de amendament, deputatul PSD de Vrancea George Baesu ne-a declarat: „Am fost destepti. L-am scos in fata pe seful PD Vrancea, senatorul Jean Vraciu, pe care l-am determinat sa spuna in judet ca va sustine in Parlament suplimentarea sumei pentru drumurile judetene din Vrancea. Drept consecinta, el a facut lobby si parlamentarii PD au votat amendamentul.

Liberalii au votat contra, dar nu a contat".

Suma votata in urma acestui „joc" parlamentar este aproape egala cu suma la nivel national acordata pentru drumurile judetene si comunale, avind ca sursa taxa pe valoarea adaugata.