Pesedistii au pus tunul cu motiuni pe actuala putere, anuntand ca vor contesta Ordonanta OPSPI si privatizarile din energie. Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat ieri, ca PSD isi rezerva dreptul de a initia o motiune de cenzura daca Ordonanta privin
Pesedistii au pus tunul cu motiuni pe actuala putere, anuntand ca vor contesta Ordonanta OPSPI si privatizarile din energie. Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat ieri, ca PSD isi rezerva dreptul de a initia o motiune de cenzura daca Ordonanta privind transferul OPSPI de la MEC la AVAS nu va fi anulata. El a precizat ca data la care ar putea fi introdusa aceasta motiune de cenzura va fi stabilita de conducerea PSD in urmatoarele zile, daca premierul Calin Popescu Tariceanu nu va anula Ordonanta OPSPI. Iancu a apreciat ca adevarata motivatie a transferului OPSPI de la MEC la AVAS este "dorinta actualului Cabinet si a premierului Calin Popescu Tariceanu de a vinde in graba si fara nici o motivatie si conditionalitate pachetele de actiuni detinute de stat la Petrom si la societatile de distributie energetica si de gaze naturale".
Presedintele Mircea Geoana a precizat ca social-democratii vor depune o motiune simpla impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian, si a sefului Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului, Teodor Atanasiu, in cazul in care nu vor fi stopate privatizarile din sistemul energetic. "Criticam ferm intentia Guvernului de a cumpara si vinde actiuni de la Petrom, Distrigaz si distributia din sistemul energetic. Cerem stoparea acestei actiuni de privatizare din sistemul energetic pana ce nu ne vor prezenta si o strategie de siguranta", a declarat Geoana. Pe de alta parte, Ordonanta de Urgenta privind trecerea OPSPI la AVAS va fi trimisa spre publicare la Monitorul Oficial in cursul zilei de astazi, dupa expirarea termenului in care Ministerul Justitiei poate formula un aviz asupra actului normativ, a declarat ministrul delegat pentru coordonarea SGG, Radu Stroe.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.