Din ratiuni financiare, din pacate neintelese de statul roman, romanii timoceni se vor orienta spre "alte state romanofone", in cautarea sprijinului refuzat de Bucuresti.
Intr-o scrisoare deschisa, publicata atat in Serbia, cat si in Rom
Din ratiuni financiare, din pacate neintelese de statul roman, romanii timoceni se vor orienta spre "alte state romanofone", in cautarea sprijinului refuzat de Bucuresti.
Intr-o scrisoare deschisa, publicata atat in Serbia, cat si in Romania, Federatia Romanilor din Serbia (FRS), ce reuneste mai multe asociatii active ale romanilor din Timoc (Asociatia pentru cultura a romanilor din Serbia de nord, "Ariadnae Filum", Forumul pentru cultura a romanilor, Asociatia pentru pastrarea si dezvoltarea limbii, culturii si religiei romanilor din regiunea Valea Moraviei, Centrul etnic de colaborare si Patria Democrata a Romanilor din Serbia), anunta incetarea raporturilor cu autoritatile de la Bucuresti, pe fondul dezinteresului manifestat fata de soarta celor aproape 300.000 de romani timoceni, prin nesustinerea financiara a organizatiei si proiectelor initiate de aceasta. Amintind ca a deschis oficii in majoritatea zonelor din Timoc (Bor, Negotin, Cucevo, Ciupria, Bolievat si Cladova), infiintand chiar si un studiou de productie TV si o agentie de presa (Timoc Press), presedintele FRS, Dusan Parvulovici, multumeste DRRP pentru resursele alocate in anul 2005, fara a intelege insa "decizia aceluiasi Departament, de a nu ne sustine in activitatile pe care le-am inceput in 2006", "comunicata in ziua de 11 decembrie 2006". "Cu parere de rau va anuntam ca Federatia Romanilor din Serbia isi va inchide cancelariile si va inceta programul experimental Timoc Press, cel mai tarziu pe 25 decembrie 2006", precizeaza textul FRS. "De astazi nimic nu va mai fi la fel. Ne este limpede ca Federatia Romanilor din Serbia nu are sprijin in institutia statului roman. Din acest motiv suntem nevoiti sa cerem ajutor de la alte state romanofone", conchide scrisoarea presedintelui Parvulovici. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.