Bani aruncati in vant
Pentru ocuparea noilor posturi oferite vamesilor ale caror birouri se inchid, acestia vor fi nevoiti sa sustina examene, ceea ce ar favoriza functionarea "criteriilor clientelare", sustin liderii Sindicatului Nation
Bani aruncati in vant
Pentru ocuparea noilor posturi oferite vamesilor ale caror birouri se inchid, acestia vor fi nevoiti sa sustina examene, ceea ce ar favoriza functionarea "criteriilor clientelare", sustin liderii Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex. Mai mult listele cu posturile vacante au fost disponibile mult prea tarziu, nefiind timp pentru a invata pentru examene. De asemenea, Presedintele Pro Lex a afirmat ca toti vamesii din vest si din sud si cativa din Bucuresti au primit preaviz in care erau anuntati ca locurile de munca se reduc. "Conducerea ANV a creat o stare conflictuala in randul marii majoritati a angajatilor prin faptul ca la vamile de interior a restructurat fie si numai un post, astfel incat toti angajatii sa sustina examen", spune presedintele Pro Lex, Vasile Lincu, explicand ca difera situatia teoretica de cea practica. Potrivit acestuia, pentru a justifica sustinerea examenului de catre toti angajatii, nu numai de catre cei a caror categorie de functie, grad profesional si treapta de salarizare vor fi restructurate, conducerea autoritatii vamale a recurs la permutarea functiilor publice intre birourile vamale. Vasile Lincu critica conditiile in care se sustin examenele de reocupare a acestor functii, care, prin fraudare, ar favoriza functionarea "criteriilor clientelare". Directiile vamale din vestul tarii (Arad, Timisoara, Oradea) vor fi desfiintate, insa in locul celei de la Oradea se va muta Directia Regionala de la Cluj, lucru pe care reprezentantii Pro Lex si 21 Decembrie il gasesc de nejustificat. "Regretam cum procedeaza Guvernul Romaniei cu aceasta categorie sociala. Iar aruncam pe oameni afara, iar ii angajam, daca se gasesc in anumite partide. Cei de la Cluj nu vor merge la Oradea, acolo vor fi angajati altii", a spus presedintele Asociatiei 21 Decembrie, citata de Mediafax. "S-au investit in vama de la Oradea doua milioane de dolari doar anul acesta, bani investiti prost, cand puteau sa se aloce bani pentru o vama de interior", a adaugat acesta. "La frontiera de vest, Ungaria pastreaza vamile, noi le desfiintam cand s-au investit bani in ele", a precizat presedintele Pro Lex, Vasile Lincu. "Romanii se vor duce unde e mai aproape de casa lor, adica in vamile din Ungaria si banii se vor duce la statul ungar", a explicat acesta. Potrivit lui Vasile Lincu, presedintele Pro Lex a sesizat Guvernul, toate partidele, intre care doar UDMR a acceptat sa ofere salarii compensatorii. Lucratorii sunt nemultumiti pentru ca nu exista nici protectie sociala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.