George Copos a cerut ieri instantei supreme sa trimita dosarul "Loteria", in care este cercetat, alaturi de alte persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de euro adus statului, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe motiv ca d
George Copos a cerut ieri instantei supreme sa trimita dosarul "Loteria", in care este cercetat, alaturi de alte persoane, pentru un prejudiciu de peste un milion de euro adus statului, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe motiv ca doar acesta este competent sa efectueze urmarirea penala in cauza. Avocatul acestuia a invocat, in fata judecatorilor, exceptia nulitatii actului de sesizare a instantei pe motiv ca urmarirea penala a fost efectuata de Directia Nationala Anticoruptie, care nu ar fi fost competenta sa o faca.
Avocatul si-a motivat exceptia prin faptul ca in rechizitoriu nu s-a retinut, pentru niciuna dintre persoanele inculpate, o infractiune de coruptie sau o infractiune care s-ar fi savarsit in legatura cu evaziunea fiscala. In consecinta, avocatul a cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa se desesizeze si sa trimita dosarul la Parchetul instantei supreme pentru efectuarea urmaririi penale.
Potrivit Mediafax, toti ceilalti avocati, cu exceptia celui al Ministerului Finantelor Publice, au sustinut acest aspect. La iesirea din sala de judecata, Copos a declarat presei ca, desi nu ii convine situatia in care se afla, macar a fost "sacrificat" pentru o cauza nobila, respectiv integrarea in Uniunea Europeana. Instanta suprema a amanat decizia pentru 9 ianuarie 2007. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.