Practic, Vrancea va primi de la bugetul de stat aproape cat toate celelalte zone la un loc, desi nu este unul dintre cele mai mari judete. Pentru a motiva solicitarea unei sume fara precedent, initiatorul amendamentului, deputatul PSD George Baesu, a
Practic, Vrancea va primi de la bugetul de stat aproape cat toate celelalte zone la un loc, desi nu este unul dintre cele mai mari judete. Pentru a motiva solicitarea unei sume fara precedent, initiatorul amendamentului, deputatul PSD George Baesu, a invocat necesitatea reabilitarii drumurilor afectate grav de inundatiile catastrofale de anul trecut. Amendamentul lui Baesu a fost votat in plen si de catre democrati, impotriva votand PNL si UDMR. "S-au facut presiuni de la Cotroceni si de la ministrul de Interne Vasile Blaga (PD) pentru ca amendamentul sa treaca", ne-au declarat surse parlamentare. Posibila apropiere intre Vasile Blaga si Marian Oprisan a mai facut subiectul paginilor de ziar in perioada in care consilierii judeteni ai Aliantei deschideau ofensiva impotriva baronului de Vrancea. La momentul respectiv, Oprisan a avut cateva intalniri cu ministrul Blaga, una dintre acestea fiind recunoscuta oficial.
Beneficiar: clientela politica
Deputatul PNL de Vrancea, Nini Sapunaru, a explicat ca suma alocata judetului prin votarea acestui amendament nu era necesara, avand in vedere ca Vrancea va mai primi 700 de miliarde lei vechi de la Fondul Solidaritatea, pentru reconstruirea zonelor afectate. "Acesti bani (n.r. 300 miliarde de la buget) nu erau necesari, ei nu se vor duce pe lucrari de reabilitare in viitor, ci vor astupa niste gauri din trecut", a subliniat liberalul. El a aratat ca aceasta suma se va duce la societatile care au fost contractate pentru reparatii, in urma inundatiilor. "Sa va arate prefectura lista societatilor care au lucrat pentru inundatii", a indicat Sapunaru. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.