Aderarea Romanei la UE va aduce noi oportunitati turismului romanesc, mai ales in domeniul fondurilor care pot fi accesate pentru investitii, sunt de parere reprezentantii patronatului din turism. Totusi pentru a face fata concurentei straine, care v
Aderarea Romanei la UE va aduce noi oportunitati turismului romanesc, mai ales in domeniul fondurilor care pot fi accesate pentru investitii, sunt de parere reprezentantii patronatului din turism. Totusi pentru a face fata concurentei straine, care va fi din ce in ce mai puternica, autoritatile si companiile din acest sector trebuie sa rezolve o serie de probleme cum sunt lipsa infrastructurii, a resurselor umane si a calitatii serviciilor. "Comparativ cu tarile vecine la care ne raportam, suntem <<la piciorul broastei>> ca numar de turisti si servicii. Multe hoteluri lucreaza acum sub limita de profitabilitate si vor fi inchise, iar marii tour-operatori europeni vor face concurenta serioasa agentiilor de turism locale", a spus secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere, Mihai Rijnita. In ceea ce priveste situatia din turism din 2006, patronatele din domeniu au subliniat scaderea numarului de vizitatori straini pe anumite segmente si cresterea puternica a romanilor care au calatorit in destinatii externe. Pentru 2007 numarul vacantelor in strainatate va creste cu circa 20%, in timp ce pentru Romania se vor mentine la nivelul acestui an, sustin patronatele din turism. Acestia estimeaza ca tarifele serviciilor turistice se vor mentine la nivelul celor din 2006.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.