Elizabeth Bolden, o americanca recunoscuta drept cea mai batrana femeie din lume, a decedat la varsta de 116 ani in noaptea de duminica spre luni la Memphis (statul Tennessee, sudul SUA), a anuntat nepotul sau, James W Bolden, relateaza Mediafax. Pot
Elizabeth Bolden, o americanca recunoscuta drept cea mai batrana femeie din lume, a decedat la varsta de 116 ani in noaptea de duminica spre luni la Memphis (statul Tennessee, sudul SUA), a anuntat nepotul sau, James W Bolden, relateaza Mediafax. Potrivit Gerontology Research Group, o asociatie americana specializata in autentificarea persoanelor care au depasit varsta de 100 de ani, Elizabeth Bolden s-a nascut la 15 august 1890. "A fost o bunica deopotriva constiincioasa si adorabila, precum si o crestina convinsa", a declarat Bolden, care traieste in Filipine si care a revenit saptamana trecuta la Memphis, unde bunica sa traia intr-un azil. Doamna Bolden a lucrat la ferma aproape toata viata, insa de cativa ani ea nu mai era activa si dormea majoritatea timpului, a adaugat nepotul sau. Casatorita la varsta de 19 ani, Elizabeth Bolden a ramas vaduva in anii 1950. Ea a avut patru copii, dintre care doua fiice inca in viata, 40 de nepoti, 75 de stranepoti, 150 de stra-stranepoti, 220 de stra-stra-stranepoti si 75 de stra-stra-stra-stranepoti, potrivit lui Bolden. Cartea recordurilor Guinness i-a atribuit in august 2005 titlul de "cea mai in varsta femeie din lume", insa i l-a retras cateva luni mai tarziu dupa ce a primit dovezi privind data de nastere a unei femei din Ecuador, cu cateva luni mai batrana decat Bolden, Maria Esther Capovilla. Capovilla a decedat in august la varsta de 116 ani si 11 luni, iar Bolden si-a recapatat titlul de decana de varsta a lumii. Potrivit Guinness, barbatul cel mai in varsta din lume este portoricanul Emiliano Mercado Del Toro, care avea 114 ani cand a intrat in Cartea recordurilor, in luna ianuarie. Recordul de longevitate cunoscut ramane detinut de Jeanne Calment, Franta, decedata in 1997 la varsta de 122 de ani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.