Ministerul Educatiei si Cercetarii a ales numai zece din cele 30 de institutii de invatamant superior care si-au exprimat dorinta de a fi evaluate in vederea acreditarii conform standardelor europene. Dintre universitatile alese, opt sunt de stat si
Ministerul Educatiei si Cercetarii a ales numai zece din cele 30 de institutii de invatamant superior care si-au exprimat dorinta de a fi evaluate in vederea acreditarii conform standardelor europene. Dintre universitatile alese, opt sunt de stat si doua particulare. Din comisia de evaluare va face parte obligatoriu un expert strain (de exemplu german, polonez sau maghiar), un student si un profesor universitar, a declarat, ieri, secretarul de stat Adrian Miron. O conditie de selectie in vederea evaluarii a vizat ca dintr-un centru universitar sa fie nominalizata doar o singura universitate. "Au fost selectate institutii din domenii diferite de pregatire, raspandite in toata tara, ale caror rezultate pot fi extrapolate universitatilor cu acelasi profil, dar si universitati nou-infiintate. Nu am ales Academia de Studii Economice din Bucuresti, intucat ea este unica pe tara, deci evaluarea ei nu ne-ar ajuta in evaluarea celorlalte insitutii de profil, intrucat nu avem asa ceva. In schimb, rezultatele evaluarii de la Universitatea Politehnica Bucuresti pot fi extrapolate celorlalte insitutii politehnice din Romania", a adaugat Miron.
Evaluarea va fi realizata din banii MEdC, iar universitatile care vor intra in evaluare in alte etape vor plati intre 55 si 158 de mii lei catre ARACIS. Cele zece institutii de invatamant superior nominalizate pentru programul-pilot sunt Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" Timisoara, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Veterinare din Iasi, Universitatea din Oradea, Universitatea "Constantin Brancusi" Targu Jiu, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Universitatea "Vasile Goldis" din Arad si Universitatea "Petre Andrei" din Iasi. Miron recunoaste ca printre cele zece nominalizate se afla institutii implicate in scandaluri mediatice (Universitatea din Oradea si Universitatea "Petre Andrei" din Iasi), dar spune ca evaluarea vizeaza tocmai identificarea problemelor semnalate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.