Studentii sunt nemultumiti de lipsa de profesionalism a unor cadre didactice, de situatia cazarii in camine si de cresterea abuziva a taxelor, sunt concluziile campaniei nationale "Ce te doare?", derulata de Alianta Nationala a Organizatiilor Student
Studentii sunt nemultumiti de lipsa de profesionalism a unor cadre didactice, de situatia cazarii in camine si de cresterea abuziva a taxelor, sunt concluziile campaniei nationale "Ce te doare?", derulata de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Pe durata actiunii, intre 26 octombrie - 26 noiembrie, au fost inregistrate sute de sesizari ale studentilor, grupate pe patru categorii de probleme, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, Ligia Deca, presedintele ANOSR. Prima categorie se refera la insuficienta si neprofesionalismul resursei umane. Apoi, studentii reclama programul prea incarcat, care nu le permite implicarea in proiecte, dar si relatia cu rectoratele sau factorii decizionali locali. Principalele probleme generate de mediul extern se manifesta prin ingradirea accesului si a liberei exprimari. Birocratia, cenzura, inconsecventa si incurajarea concurentei sunt alte carente sesizate de studenti.
Tot ieri, ANOSR a lansat Statutul Studentului si Statutul Studentului Reprezentant, in speranta ca vor deveni legi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.