Simbata seara, al doilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean a obtinut distinctia care recompenseaza „originalitatea unui cineast", la Festivalul de Film de la Marrakech.

Juriul care i-a acordat-o a fost condus de regizorul Roman Polanski, detinatorul a trei Oscaruri si sapte Césaruri. La a sasea editie a festivalului, „Hirtia va fi albastra" a concurat cu alte 14 lungmetraje din 13 tari, de exemplu, drama „House of Sand", regizata de Andrucha Waddington, si „Prag", in regia lui Ole Christian Madsen. Marele premiu al festivalului, Steaua de Aur, i-a revenit filmului german „Der Rote Kakadu", regizat de Dominik Graf. In palmaresul lui Radu Muntean, distinctia de la Marrakech se adauga Marelui Premiu obtinut la Festivalul berlinez Balkan Black Box si trofeului pentru cea mai buna regie, cu care regizorul a fost recompensat la Festivalul de Film de la Cottbus.

In preferintele autohtonilor, „Hirtia va fi albastra" se afla pe locul 95 din 176, potrivit clasamentului in functie de incasari realizat de agentia Champions, acumulind 5.765 de spectatori. Filmul va fi difuzat la Antena 1, pe 22 decembrie.