Operatorul Zapp intra pe segmentul televiziunii prin satelit si va lansa 3G in 2007.

Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp, va intra pe segmentul televiziunii digitale prin satelit in septembrie 2007 si tot anul viitor va lansa si 3G. „La inceputul anului viitor, portofoliul de telefoane mobile va fi completat cu un model care va permite clientilor Telemobil sa vizioneze programe TV. Pentru cei care vor sa acceseze programele TV pe propriul televizor, compania va pune la dispozitia clientilor un dispozitiv special", a declarat, ieri, directorul general al operatorului, Victor Stan.

Pe piata locala a televiziunii prin satelit (DTH - Direct To Home) activeaza companiile RCS&RDS, din decembrie 2004, Digital Cable System, din iunie 2005, DTH Television Group - aprilie 2006 si Focus Sat Romania - noiembrie 2004. Ultimul concurent, Romtelecom, a intrat pe piata luna trecuta. Compania a mai anuntat ca spre finalul anului viitor va furniza telecomunicatii in baza licentei 3G in Capitala, urmind ca in 2008 sa extinda aria de acoperire in alte 24 de orase.

In prima parte a lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a anuntat ca Telemobil si RCS&RDS au primit ultimele doua licente de telefonie de generatia a treia (3G).