Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a apreciat, in motivarea deciziei prin care ii mentinea in arest pe Dorinel Mucea, Mihai Donciu si consultantii internationali Stamen Stancev (foto) si Vadim Benyatov Don, ca inculpatii din "Dosaru
Instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a apreciat, in motivarea deciziei prin care ii mentinea in arest pe Dorinel Mucea, Mihai Donciu si consultantii internationali Stamen Stancev (foto) si Vadim Benyatov Don, ca inculpatii din "Dosarul Privatizarilor" au format un grup organizat, "actionand dupa toate metodele moderne de spionaj". In motivarea deciziei de arestare preventiva a celor patru, judecatorii califica drept corecta hotararea instantei de fond, apreciind ca procurorii trebuie sa continue ancheta, "sa stranga toate probele necesare stabilirii adevarului, inclusiv a celor solicitate in aparare de catre inculpati". Din propunearea de arestare preventiva rezulta ca activitatea acestora s-a desfasurat pana aproape de momentul in care au fost retinuti, ultima acuzatie fiind ca "in perioada 5-6 octombrie 2006, un material realizat de Dorinel Mucea pe suport optic referitor la perspectiva privatizarii Complexului Energetic Turceni a fost comunicat inculpatului Stamen Stancev prin intermediul inculpatului Donciu Mihai Radu". Instanta suprema mai subliniaza ca "fara indoiala urmarirea penala nu este terminata" si de aceea arestarea preventiva a celor patru este justificata pentru desfasurarea anchetei.
Perchezitie la fostul loc de munca al lui Mucea
Procurorii DIICOT au realizat o perchezitie la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), din cadrul ministerului Economiei, de unde au ridicat mai multe calculatoare si acte. OPSPI este institutia in care lucra Dorinel Mucea, care avea functia de adjunct al Oficiului inainte de a fi arestat in "Dosarul Privatizarilor". De asemenea, tot in acest dosar s-a prezentat la Parchetul General miercuri seara Mustafa Oral, acuzat si el in acest dosar de complicitate la spionaj economic. Oral a stat doar 15 minute la Parchet, urmand sa revina pentru o noua audiere.
Comisia speciala de la Cotroceni, convocata ca urmare a solicitarii Procurorului General al Romaniei de incepere a urmaririi penale impotriva ministrilor Codrut Seres si Zsolt Nagy s-a intrunit ieri in prima sedinta. Surse oficiale, citate de Mediafax, au declarat ca documentatia care trebuie analizata in acest caz este voluminoasa, Comisia urmand astfel sa se intruneasca zilnic. De asemenea, atat Codrut Seres, cat si Zsolt Nagy vor fi invitati pentru audieri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.