Inamicul numarul unu al PSD in judetul Dambovita, a fost trimis in judecata pe baza unor acuzatii care in final s-au dovedit a fi nefondate. Rechizitoriul intocmit de Parchetul Dambovita impotriva lui Cornel Irimescu contine falsuri intelectuale,
Inamicul numarul unu al PSD in judetul Dambovita, a fost trimis in judecata pe baza unor acuzatii care in final s-au dovedit a fi nefondate. Rechizitoriul intocmit de Parchetul Dambovita impotriva lui Cornel Irimescu contine falsuri intelectuale, expertize tehnice masluite, marturii dictate de politisti, probe contrafacute de procurori, declaratii de martori care se contrazic sau care au recunoscut ca s-a regizat urmarirea penala. Practic, singura vina a lui Irimescu, din Pucioasa, este aceea de a se fi manifestat public impotriva PSD.
Barbatul a fost acuzat de distrugere, mai precis de incendierea unui autoturism. Fapta pe care nu a comis-o, dar pe care organele de cercetare si urmarire penala i-au imputat-o in baza unui rechizitoriu abracadabrant care a fost demontat in fata instantei din Medgidia. Mai grav este ca Irimescu a fost arestat preventiv in anul 2004, timp de aproape cinci luni (octombrie 2004-martie 2005), perioada necesara PSD Dambovita pentru a-si organiza si desfasura, fara nici un fel de probleme, campania electorala.
"Denunt anonim"
Irimescu crede ca astazi plateste scump curajul sau de a fi impotriva PSD, intr-un judet considerat rosu 100%. "Acea fapta de distrugere nu a fost comisa de mine. Totul a fost o inscenare judiciara din partea Politiei si Parchetului, la comanda PSD, pentru ca acest partid sa aiba liniste inainte de alegerile parlamentare si prezidentiale din toamna anului 2004. La toate alegerile locale si generale anterioare, am fost un adversar intratabil al FSN, PDSR si apoi PSD, precum si al persoanelor care reprezentau aceasta formatiune, impotriva carora am manifestat permanent, cea mai frecventa actiune a mea fiind prezentarea de lozinci si pancarde", ne-a spus Cornel Irimescu. "In rechizitoriu se mentioneaza ca dupa 19 zile de la data evenimentului cu incendierea, 19 septembrie 2004, s-a depus la dosar un denunt anonim, ce indica pe inculpat ca autor al faptei.(...) In data de 23 septembrie 2004, autoturismul in cauza a fost fotografiat si vazut de mai multi martori ca nu avea nici un fel de distrugeri sau degradari", a adaugat acesta.
Presiunile unui comisar sef
Dupa mai multe luni de cercetari, dosarul a ajuns pe rolul instantei de fond, Judecatoria Medgidia. "Inainte de a fi arestat pentru distrugere, cand Politia incerca sa fabrice probe impotriva mea, la sfarsitul lunii septembrie 2004, un comisar sef l-a amenintat si a incercat sa-l determine pe numitul Sergiu Doamna sa scrie o declaratie din care sa rezulte ca i-am dat 1500 euro, pentru ca impreuna cu mine a incendiat autoturismul in cauza. Despre acest fapt martorul Sergiu Doamna a declarat si in fata instantei. (...) Dupa perioada arestarii ilegale, de cinci luni si trei zile, la data de 7 martie 2005, am fost eliberat. Ca urmare a deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la sesizarea ministrului Justitiei, s-a dispus stramutarea cauzei de la instantele judetului Dambovita la Medgidia", a precizat Irimescu in fata judecatorilor. Barbatul a sesizat instanta de fond ca la dosar a fost depus "un autodenunt al unei alte persoane, care precizeaza fara echivoc, ca aceasta a incercat sa incendieze autoturismul, intr-un mod grosolan, dar fara succes, actiune ce nu a avut nici o legatura cu persoana mea".
In cele din urma, Cornel Irimescu a fost achitat, de curand, de Judecatoria Medgidia care a constatat falsurile din rechizitoriu. Sentinta este definitiva, ea nefiind atacata cu recurs de catre Parchet. Inca o dovada a faptului ca Irimescu a fost cercetat, arestat si apoi trimis in judecata in baza unor acuzatii total nefondate.
Regizarea ultrajului
Incercarile Politiei de a-l infunda penal pe Irimescu au fost mai numeroase in decursul anilor in care inamicul numarul unu al PSD in judetul Dambovita a avut curajul sa protesteze impotriva politizarii autoritatilor judiciare. "Parchetul Judetean Dambovita a dispus printr-un alt rechizitoriu, trimiterea mea in judecata, impreuna cu mai multi inculpati, pentru savarsirea unei asa-zise infractiuni de ultraj. Fapta consta in aceea ca am parcat autoturismele in fata Politiei Orasului Pucioasa si i-am fi ultragiat pe politisti, prin claxonari repetate, actiune care insa a reprezentat forma noastra de protest impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise de unii politisti", ne-a declarat Irimescu. El a intrat si in vizorul mafiei locale, asmutita asupra sa de anumiti politicieni PSD si de procurorul Gheorghe Neacsu din Pucioasa, impotriva caruia exista multe plangeri penale si disciplinare la Parchetul General, DNA si CSM.
Memoriu catre Ministerul Justitiei
Cornel Irimescu a trimis dosarul sau la Ministerul Justitiei si la Delegatia Comisiei Europene din Bucuresti, pentru "a fi anexat" la Raportul de tara din mai 2006. In memoriul sau, Irimescu sustine ca a "fost arestat la comanda staffului PSD Dambovita (deputat Ion Stan - foto, presedintele organizatiei judetene; Ion Tomescu, comandantul IPJ; Florian Dinu, comisar la IPJ)". "Motivul arestarii mele - ca detinut electoral - a fost indepartarea mea ca pericol pentru campania electorala a PSD din 2004, prin simularea faptului ca as fi dat foc unui Mercedes, apartinand unui membru finantator PSD. (...) Mi s-au mai fabricat alte cinci dosare penale, am fost amenintat cu moartea, s-a atentat la viata mea tragandu-se cu pistolul in mine. Toti cei vinovati au fost protejati", se arata in memoriul lui Irimescu.
Legaturi dubioase
In dosarul de stramutare nr. 8733/1/2006 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a decis mutarea procesului lui Irimescu de la Judecatoria Pucioasa la Judecatoria Medgidia, exista mai multe probe care dovedesc modul in care a fost instrumentat si judecat acest caz de magistratii din Pucioasa. Astfel, la termenul din 3 iulie 2007, la dosarul instantei supreme au fost depuse noi dovezi ce contin declaratii ale unor martori care nu au fost audiati la Judecatoria Pucioasa, dar si copii ale unor DVD-uri care demonstreaza legaturile unor magistrati din judetul Dambovita cu interlopii din judet. Unul dintre cei vizati de aceste probe este procurorul Gheorghe Neacsu, despre care o persoana din comuna Moroieni a sustinut ca i-a dat 2000 de marci germane. Socante pentru magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost si probele video in care patronul firmei Oberan, Florin Sarbu, autor al infractiunii de omor din culpa, a fost surprins cand negocia cu procurorul Gheorghe Neacsu, pentru a nu fi condamnat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.