De asemenea, din 2007, romanii vor putea beneficia, in caz de necesitate, de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate, informeaza Casa Nationala de Asigurari d
De asemenea, din 2007, romanii vor putea beneficia, in caz de necesitate, de ingrijiri medicale in aceleasi conditii ca si cele oferite cetatenilor tarii respective de sistemul public de asigurari de sanatate, informeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Pentru aceasta, cei in cauza vor trebui sa solicite Casei de asigurari de sanatate la care sunt inscrisi eliberarea Cardului European de Asigurat (EHIC) si sa achite contravaloarea documentului. Cardul va avea o valabilitate de sase luni si va putea fi folosit numai in fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru dovedirea calitatii de asigurat in Romania. Cardul va permite asiguratului aflat in calatorie accesul la o gama mai larga de tratamente decat cele strict de urgenta, fara sa mai fie necesara incheierea unei asigurari private scumpe de sanatate in acest scop. Nu va fi acoperit tratamentul in strainatate a afectiunilor pre-existente calatoriei, ci numai a problemelor de sanatate care apar in timpul sejurului.
CNAS se afla acum in faza de pregatire pentru eliberarea Cardului European de Asigurat. Livrarea acestor documente catre asigurati va incepe imediat dupa 1 ianuarie 2007. Solicitantii vor primi cardul, prin curier, la adresa indicata de ei, in termen de 7 zile lucratoare de la data solicitarii. In cazul in care beneficiarii nu sunt gasiti la domiciliu, vor putea ridica ulterior documentul de la sediul Casei teritoriale de asigurari de sanatate la care sunt inscrisi. Mai multe informatii despre Card sunt puse la dispozitia asiguratilor pe site-urile www.ceass.ro. sau www.cnas.ro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.