Deputatii din Comisia juridica au aprobat despagubirea persoanelor fizice care au depus, pana la 1 noiembrie 1990, bani la CEC pentru autoturisme Dacia, cu amendamentul ca despagubirile nu se vor acorda din banii obtinuti din privatizarea CEC, ci vor
Deputatii din Comisia juridica au aprobat despagubirea persoanelor fizice care au depus, pana la 1 noiembrie 1990, bani la CEC pentru autoturisme Dacia, cu amendamentul ca despagubirile nu se vor acorda din banii obtinuti din privatizarea CEC, ci vor consta in acordarea de titluri de stat. Deputatul PC Nicolae Popa, unul dintre initiatorii propunerii legislative, a aratat ca, la nivelul Camerei Deputatilor, propunerea a obtinut aviz favorabil din partea Comisiei de buget-finante, fiind aprobata si de catre Comisia juridica, care a fost sesizata pe fond. Despagubirile vor fi egale cu suma depusa la CEC, indexata cu nivelul ratei inflatiei, calculat din data depunerii pana in ziua achitarii, din care se deduce dobanda legala bonificata de CEC pe perioada cat a fost acordata, se arata in propunere. Popa a aratat ca, in acest moment, contravaloarea titlurilor de stat acordate celor care au depus suma integrala pentru achizitionarea unui autoturism Dacia se ridica la 3500 de Euro, in aceasta situatie aflandu-se circa 22-23 de mii de persoane. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.