Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va rediscuta, astazi, proiectul de hotarare privind majorarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2007.
In luna noiembrie, aceasta masura nu a fost adoptata, din cauza unor intarzieri pro
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va rediscuta, astazi, proiectul de hotarare privind majorarea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2007.
In luna noiembrie, aceasta masura nu a fost adoptata, din cauza unor intarzieri procedurale - neaparitia in Monitorul Oficial a deciziei guvernamentale privind calculul impozitelor pentru autovehicule. Un proiect privind majorarea darilor catre Primarie a fost, insa, intocmit, fiind purtate discutii pe marginea lui. Documentul prevedea majorarea cu 15% a impozitelor pe casa si teren si a taxei pentru masina. Concret, majorarea era de 7%, la care se adauga coeficientul de inflatie de 8% (3% diferenta de inflatie pe anul 2005 si 5% coeficientul de inflatie pe anul 2006, prognozat de Institutul National de Statistica).
Roxana Cosma, presedintele de sedinta al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ne-a declarat, ieri, intr-un interviu aparut pe pagina de Internet a ziarului Ziua, ca majorarea va fi de numai 5% pentru contribuabilii bucuresteni. "Proiectul are o noua forma, la momentul acesta, prin care taxele si impozitele de anul viitor vor avea o foarte mica majorare, de maxim 5%. Pot sa-i anunt pe bucuresteni ca, daca vor fi platite in primul trimestru al anului ce va veni, vor avea un cost chiar mai redus decat anul acesta, datorita acelui discount acordat de Primarie", a precizat Cosma. Potrivit oficialului municipal, CGMB va aplica, practic, doar o indexare. "Noi nu majoram taxele si impozitele decat cu rata inflatiei, care este de maxim 5%. Este o politica pe care noi ne-o asumam, la nivelul municipiului Bucuresti, prin care nu majoram. Suntem obligati, insa, sa aplicam o rata a inflatiei, care este pana in 5%", ne-a explicat presedintele de sedinta al CGMB.
Consilierii municipali vor avea de dezbatut astazi 27 de proiecte, unul dintre ele referindu-se la dreptul de preemptiune privind achizitionarea cladirilor monument istoric. "Este vorba despre Casa Bucur, care este de vanzare, si avem un proiect prin care apelam din nou asupra dreptului de preemptiune privind achizitionarea cladirilor monument istoric. Pe mine ma bucura, pentru ca sunt una dintre persoanele care pledeaza pentru pastrarea identitatii arhitecturale a Bucurestiului", ne-a mai spus Cosma. Alte doua proiecte se refera la posibilitatea incheierii parteneriatului public privat pentru realizarea a 20 de parcari subterane cu peste 10.000 de locuri. De asemenea, un teren in suprafata de 60,83 de hectare, situat in zona Giulesti, va fi trecut din domeniul privat al municipiului Bucuresti in domeniul public, pentru a fi amenajat pe el un parc zoologic.
Roxana Cosma, presedintele de sedinta al Consiliului Ceneral al Municipiului Bucuresti, ne-a prezentat, intr-un interviu, cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi din 7 decembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.