Hollywood Reporter a intocmit recent topul celor mai puternice femei din domeniul show-bizz-ului. Desi toata lumea ar crede ca primul loc este ocupat de Oprah Winfrey, aceasta abia s-a clasat pe locul al saptelea.
Anul acesta, primul loc este ocupat de catre Amy Pascal, care conduce divizia de film a Sony si este director adjunct al Sony Pictures Entertainment. Ea a reusit sa o detroneze pe Anne Sweeney, de la Disney, care ocupase acest loc doi ani la rand. Sweeney, presedintele companiei Disney, ABC Television Group, a iesit anul acesta pe locul doi.
Judy McGrath, presedinta MTV Networks si director executiv al aceleiasi companii, s-a clasat pe locul al treilea in topul celor mai puternice o suta de femei din entertainment. Ea este urmata de catre presedintele Paramount Pictures, Gail Berman si directoarea CBS Paramount Network Television Group, Nancy Tellem.
In Top 10 se mai afla si Stacey Snider, vicepresdinte si CEO al DreamWorks SKG; Winfrey, director al Harpo Inc.; Nina Tassler, presdintele CBS Entertainment; Dana Walden, din conducerea 20th Century Fox Television si Bonnie Hammer, director al USA Network si Sci Fi Channel.
Cele mai puternice femei au fost celebrate la un Hotel din Beverly Hills, unde, invitata de onoare a fost Meryl Streep care a primit de asemenea un premiu onorific de lider. "Nu sunt liderul nimanui, nu pot nici macar sa conving lumea sa-si puna vasele murdare in chiuveta", a glumit actrita. (D.M.)