In America, numarul scrisorilor a crescut pentru ca luna decembrie este luna sarbatorilor, a facturilor, a impozitelor, a felicitarilor si a ofertelor speciale. Pana aici nimic neobisnuit. Numai ca mii de astfel de scrisori vin, de cinci ani, catre o
In America, numarul scrisorilor a crescut pentru ca luna decembrie este luna sarbatorilor, a facturilor, a impozitelor, a felicitarilor si a ofertelor speciale. Pana aici nimic neobisnuit. Numai ca mii de astfel de scrisori vin, de cinci ani, catre o adresa care nu mai exista: World Trade Center. Una dintre femeile care a primit, de exemplu, cadou o sedinta la un Centru de infrumusetare a murit chiar la 11 septembrie 2001, in urma atacurilor teroriste.
Sute de astfel de scrisori care au ca destinatari victimele atentatelor vin inca, zilnic, la oficiul postal din zona, fiind o marturie dureroasa a modului brutal in care acesti oameni si-au lasat "treburile neterminate".
Facturi, abonamente de telefon, asigurari, anunturi de la diverse cluburi, cecuri si diverse alte corespondente se aduna zi de zi intr-un birou, pentru ca acel cod postal care este trecut la rubrica "destinatar" nu mai exista: 10048.
"Cred ca totusi, mai devreme sau mai tarziu, acei care trimit scrisorile vor realiza ca aceasta adresa nu mai este. Insa nu stiu cand va fi asta" a declarat postarita Seprina Jones.
Printre cei care trimit aceste scrisori se numara si companii de renume, organizatii sau birouri de cercetare. Nu este foarte clar de ce, dupa atata vreme, scrisorile inca mai sosesc. Se pare ca majoritatea expeditorilor nu si-au actualizat bazele de date, este de parere purtatorul de cuvant al Serviciului Postal american, Pat McGovern.
In ceea ce priveste companiile care au avut, pana in 2001, sediul in World Trade Center, acestea au refuzat sa comenteze in vreun fel acest fapt.
Interesant este faptul ca firmele au, in America, contra cost, posibilitatea de a cere oficiilor postale sa le tina corespondenta, pana cand un curier al firmei va veni si o va ridica. Astfel, teancuri de scrisori zac si ocupa birouri intregi, spre exasperarea postasilor care afirma ca aceste plicuri "nu ii lasa sa uite nici o zi tragedia ingrozitoare prin care au trecut acum cinci ani". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.