Iesirea de parada a conservatorilor de la guvernare nu va genera decat o paruiala discreta, dar acerba pe portofelele din Ministerul Economiei. Dupa cum o sa vedeti, insusi batausul atomic de la Cotroceni se va abtine sa-i mai dea la gioale lui Taric
Iesirea de parada a conservatorilor de la guvernare nu va genera decat o paruiala discreta, dar acerba pe portofelele din Ministerul Economiei. Dupa cum o sa vedeti, insusi batausul atomic de la Cotroceni se va abtine sa-i mai dea la gioale lui Tariceanu. Nu de mila, nu de Sfintele Sarbatori, dar ni se pregateste ceva. O integrare de pomina.
Pentru moment, atat premierul, cat si presedintele se pregatesc sa adune dividendele politice. Or sa se calce pe picioare care sa se joace primul cu beculetele galben-albastre de pe Magheru, care sa ajunga primul la ceasul integrarii din Piata Universitatii, pe care Nastase l-a dat la intors, si care acum ii suna a mortiu. Vor transmite si televiziunile straine. Cum o sa le stea sa apara langa steagul nou-nout cu ochisorii vineti, zgariati, cu parul valvoi? Ce-or sa zica oamenii aia care au venit sa filmeze o sarbatoare europeana si descopera ca au nimerit la o nunta de ghiolbani? Asta rezulta si din stenograma publica de la Palatul Victoria. "Caline, stai si tu mai usor, ca se uita lumea la noi. Ce-o sa le spunem lu' Rehn si lu' Barosso? Pe tine nu te mai crede nimeni ca ti-a cazut de sapte ori motocicleta pe acelasi picior, iar pe mine nimeni ca m-a gheruit Udrea".
Parlamentul o sa arate ceva mai ciudat, ca s-au montat si niste bare pe interval, pentru platformisti. Alesii sunt alesi, si nu dau locul nimanui. Poate sa vina Stolojan cu Mona in brate, nu se va deranja nici un pesedist sa boicoteze guvernul minoritar. Conservatorii nu mai pupa ei procente, mai bine se dau in adormire o vreme. Bine la ei este si la UDMR. Anticipatele sunt dracu' gol, chiar si in opozitie, dovedeste lunga noastra traditie post-decembrista. Lucru stiut de orice parlamentar insurubat. Ba vad si niste pedisti care se hlizesc, pe furis, ca nesimtitii cum se chinuie Stolo cu proiectul.
Dupa Sarbatori DA, o sa aiba si Stolojan voie sa-si croiasca partid liberal dintr-o hainuta mai veche de-a lui Stoica, ca sa formeze alianta noua cu Basescu; Boc o sa fie liber sa provoace o mica isterie ca sa cada Guvernul, dar mi-e ca doar Vacaroiu o sa se tavaleasca de ras.
Dar pana atunci, mai bine ne atarnam cuminti de un balon de oxigen, albastru cu stelute galbene. Festivismul este si el eficient la vremuri de mare cumpana. Desi mare devorator de circ, mamaligarul din noi va trebui sa se abtina o vreme de la sange si seminte. Acestea sunt regulile europene pe care inca nu le putem inghiti, desi noi le-am batut la usa sa cerem o lingura de ulei. Exemplu: Bunul meu prieten Tudorica, sper eu, a fost si el la defilarea de 1 Decembrie. Prin fata lui au trecut regimente de papitoi imprumutati de la Artizanat, sereiste sexi agatate de niste masini de rapp-er, cu care isi aduc generalii varza murata de la tara, un "tamb ambulant", i-au falfait pe la urechi niste ventilatoare Puma si i-au vajait niste sicrie zburatoare, l-au umplut de fum masinile pompierilor, l-au asurzit sirenele masinilor de politie, l-a calcat pe bombeu un batalion de matusi ale ordinului Mihai Viteazul. A suportat cu stoicismul celor cinci ani si jumatate de experienta, sugrumat de fular. Dupa ce s-a imprastiat ultimul rotocol de fum si s-a stins ultimul zdranganit de senila, Tudor a ramas cu ochii pironiti spre Casa Scanteii. "Da' masinile de gunoi unde sunt?"
Are dreptate marele analist, masinile de gunoi ar trebui sa deschida orice defilare spre Europa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.