Greenpeace saluta decizia Prefecturii Hunedoara de a opri constructia DN66A, anuntata cu ocazia sedintei Consiliului Stiintific al Parcului National Retezat din 30 noiembrie 2006. "Lucrarile au avansat ilegal pana la numai 1 km de peisajul forestier
Greenpeace saluta decizia Prefecturii Hunedoara de a opri constructia DN66A, anuntata cu ocazia sedintei Consiliului Stiintific al Parcului National Retezat din 30 noiembrie 2006. "Lucrarile au avansat ilegal pana la numai 1 km de peisajul forestier intact din Retezat, iar prefectul de Hunedoara, Cristian Marius Vladu a anuntat ca lucrarile au fost suspendate pana la finalizarea planului urbanistic zonal si obtinerea tuturor aprobarilor necesare. Putem spune ca este zi de sarbatoare pentru biodiversitatea din Retezat. Salutam decizia (...) si avem convingerea ca studiul de impact asupra mediului va fi nefavorabil si ca acest drum inutil nu va fi niciodata construit, de vreme ce are consecinte distructive asupra mediului si nu reprezinta solutia pentru reabilitarea economica a zonei", a declarat Gabriel Paun, coordonator campaniei Greenpeace. De remarcat, suntem in plin sezon rece, cand nu se mai executa lucrari de construire.
In urma cu o luna, Greenpeace a cerut Guvernului sa opreasca lucrarile la DN66A, care ar urma sa lege orasele Petrosani si Baile Herculane, deoarece beneficiarul proiectului, Directia Regionala Drumuri si Poduri Timisoara (DRDPT) construieste ilegal sectorul II al drumului (Campu lui Neag-Campusel), fara studiu de impact actualizat, fara acordul de mediu al Agentiei de Protectia Mediului Hunedoara si fara avizul Consiliului Stiintific al Parcului National Retezat. Garda de Mediu a amendat DRDPT pentru desfasurarea lucrarilor in lipsa documentatiei necesare, dar nu a sistat lucrarile care avansasera amenintator. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.