Vicepresedintele PSD Titus Corlatean (foto) il va concura pe Miron Mitrea la functia de secretar general, iar deputatul Victor Ponta pe Cristian Diaconescu la cea de vicepresedinte al partidului pe domeniul de Justitie si drepturile omului. Corlatean
Vicepresedintele PSD Titus Corlatean (foto) il va concura pe Miron Mitrea la functia de secretar general, iar deputatul Victor Ponta pe Cristian Diaconescu la cea de vicepresedinte al partidului pe domeniul de Justitie si drepturile omului. Corlatean nu a dorit sa comenteze asupra sanselor pe care le are in fata lui Mitrea la Congresul extraordinar din 10 decembrie. Surse din partid sustin insa ca Mitrea este favorit pentru castigarea postului, mai ales ca acesta se bucura de sustinerea sefului PSD, Mircea Geoana si de cea a lui Ioan Rus, liderul grupului de la Cluj. Inainte de a-si informa colegii din BPN asupra deciziei de a candida la functia de secretar general, Titus Corlatean le-a povestit minute in sir colegilor despre roadele vizitei pe care a intreprins-o in Spania, la invitatia Partidului Muncitoresc Spaniol. Dupa ce l-a ascultat atent, Ion Iliescu l-a intrebat amuzat cine a fost omul anului in Spania, stiind de fapt ca acea persoana este Elena Udrea. In ceea ce-l priveste pe Ponta, acesta va candida pentru una dintre cele sapte functii de vicepresedinte pe domenii de specialitate. La Congresul PSD din aprilie 2007, Ponta a candidat la functia de secretar general, el obtinand 469 de voturi. Ponta a pierdut atunci competitia in fata lui Miron Mitrea, care a obtinut 576 de voturi. Termenul limita stabilit de conducerea PSD pentru depunerea candidaturilor la functiile de conducere centrale ce vor fi alese la Congresul extraordinar din 10 decembrie este 5 decembrie. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.