Adrian Iorgulescu a afirmat ca a avut, in urma cu cateva zile, o intalnire cu reprezentantii Casei Regale, fiind finalizate toate procedurile si aspectele juridice. Totodata, Iorgulescu a spus ca ministerul va incepe demersurile de rascumparare a Pel
Adrian Iorgulescu a afirmat ca a avut, in urma cu cateva zile, o intalnire cu reprezentantii Casei Regale, fiind finalizate toate procedurile si aspectele juridice. Totodata, Iorgulescu a spus ca ministerul va incepe demersurile de rascumparare a Pelesului, Foisorului si Pelisorului, in cazul acestuia din urma intentionandu-se mentinerea in circuitul public muzeal. Potrivit acestuia, suma pe care statul roman o va plati pentru aceste rascumparari va fi de 30 de milioane de euro. Potrivit Mediafax, aceeasi suma era mentionata, de altfel, intr-un proiect de lege destinat retrocedarii acestor domenii catre Casa Regala, lege care a fost insa declarata neconstitutionala in noiembrie 2005. Imobilele sunt Castelele Peles si Pelisor (actualmente alcatuind Muzeul National Peles), Casa Cavalerilor, Castelul Foisor, Economatul, fostele grajduri, uzina electrica, ferma de vulpi argintii si celelalte dependinte, aflate in proprietatea statului si in administrarea RAAPPS, precum si terenul aferent. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.