In luna cadourilor, comerciantii din toata tarile au pregatit produse si cadouri pentru toate buzunarele, insa evident ca cele mai bizare si mai scumpe obiecte scoase la vanzare sunt cele destinate miliardarilor.
Ce cadouri s-ar putea fa
In luna cadourilor, comerciantii din toata tarile au pregatit produse si cadouri pentru toate buzunarele, insa evident ca cele mai bizare si mai scumpe obiecte scoase la vanzare sunt cele destinate miliardarilor.
Ce cadouri s-ar putea face cuiva care are orice isi doreste? In Tokyo, un bijutier are raspunsul: ofera pentru suma de 36.000 de dolari copia unei table de sah, cu piese placate in aur si argint, piese care sunt realizate dupa modelul mainii lui Ringo Starr (foto jos). Varianta originala a fost comandata bijutierului Asprey de catre colegul de trupa al acestuia, George Harrison, in anul 1973.
In China, noii miliardari ar dori sa traiasca precum texanii, asa ca la noua expozitie internationala auto de la Beijing, vedeta serii a fost firma italiana Lamborghini, cu un model de masina care are, ca pret de pornire, in jur de 175.000 de dolari.
Din Shanghai, bogatii Chinei isi pot cumpara, de la o expozitie exclusivista, destinata lor, diverse articole de lux. Printre acestea se numara de exemplu un pat realizat manual de catre firma suedeza Hastens, care costa nici mai mult nici mai putin de 91.000 de dolari. Toate aceste expozitii de lux se desfasoara in China, pentru ca, in prezent, aceasta tara este pe locul trei in ceea ce priveste puterea de cumparare a produselor de pe "piata de lux" din lume, dupa Japonia si SUA. Londra este un alt oras care a inceput sa-si expuna in vitrine cadouri cu mii de euro, cum este de exemplu bibeloul expus de catre Chanel, perle si diamante. Miliardarii lunii mai au un motiv sa se bucure: fabrica Bentley a scos anul acesta un nou model, Bentley Continental GTC, care are ca pret de pornire, "modesta suma" de 190.000 de dolari.
Daca acelora care nu mai au ce face cu banii li se face foame in goana dupa cumparaturi, pot cumpara unul dintre cele mai cel mai scumpe sandwich-uri din lume, de la magazinul londonez Selfridges. Acesta, care contine un amestec de carne de vaca Wagyu, foie gras, maioneza din trufe negre, branza frantuzeasca, rosii englezesti, piper rosu si mustar, costa in jur de 168 de dolari.
Dupa cadouri, doamnele trebuie sa se preocupe de tinutele pe care le vor purta la diversele petreceri si se sopteste ca nimeni nu ar trebui sa uite sa-si achizitioneze gentile cu pietre pretioase de la creatoarea Judith Leiber. Dolly Parton si-a cumparat una deja. In ceea ce priveste rochiile, o rochie de creator poate depasi lejer 30.000 de dolari, iar pantofii Jimmy Choo nu lipsesc din dressingul nici unei sotii al carei sot are o avere de mai multe zerouri.
In ceea ce priveste accesoriile, regina Elisabeta a II-a face parte dintre cei foarte bogati care-si cumpara esarfele de la firma pariziana Hermes. Cea mai ieftina esarfa are un pret in jur de 250 de euro. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.