Deputatul iesen Relu Fenechiu este implicat intr-o afacere de evaziune fiscala, estimata la zece miliarde de lei, in care au fost arestati doi patroni ieseni. In mod cu totul ciudat, ceea ce duce la acuzatii grave de coruptie, Fenechiu a fost scos di
Deputatul iesen Relu Fenechiu este implicat intr-o afacere de evaziune fiscala, estimata la zece miliarde de lei, in care au fost arestati doi patroni ieseni. In mod cu totul ciudat, ceea ce duce la acuzatii grave de coruptie, Fenechiu a fost scos din rechizitoriul intocmit de procurori. Copii dupa actele dintre firma lui Fenechiu si a lui Catalin Balcan, arestat in acest caz, furnizorul carburantilor care au stat la baza acuzatiilor de evaziune fiscala, demonstreaza clar ca deputatul iesean ar trebui sa dea explicatii in fata procurorilor DNA. Din rezultatele anchetei jurnalistice a reporterilor ZIUA de Iasi, rezulta ca Fenechiu a fost direct implicat in tranzactii ilegale cu combustibil lichid usor, vandut ca motorina, fara plata accizelor, si vanzarea de motorina special pentru agricultura, subventionata, la pretul pietei. Mai mult decat atat, exista dovezi care demonstreaza ca a fost pusa la punct o retea de tranzactionare a carburantilor, fara nici un fel de acte contabile, prejudiciul stabilit de anchetatori la zece miliarde lei, putand fi mult mai mare. Din datele detinute in prezent, rezulta ca importante cantitati de motorina au fost tranzactionate fara sa lase nici o urma in evidentele contabile ale furnizorilor si beneficiarilor, fara ca bugetul de stat sa beneficieze de taxele si impozitele aferente tranzactiilor. Un material amplu despre acest subiect in editia de maine a cotidianului ZIUA de Iasi si pe editia electronica a acestuia, www.ziuaiasi.ro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.