Scriitorul Ion Manolescu ne recomanda urmatorul concert al lui Adrian Berinde si ne „ordona" sa tinem televizoarele inchise.

Ce muzica ne recomandati?

Dincolo de muzica postului Radio Deea, pe zona de revival a dream-dance-ului, gen Above&Beyond, as recomanda doua albume mai vechi. Mai intii, Noir Desir – „Veuillez rendre l’ame" (Barclay, 1989), Biblia rockului francez, cu accente etno à la Phoenix si o voce protestatar-mesianica, gen Bono, din perioada „The Unforgettable Fire". Era pe vremea cind vocalistul Bertrand Cantat cinta „What I need is never found" si nu fusese inca acuzat de crima pasionala. Apoi, coloana sonora a filmului „Black Hawk Down" (Universal, 2001), realizata de Hans Zimmer. Numele colaboratorilor sai Baaba Maal, Rachid Taha, Denez Prigent, Lisa Gerrard spun totul. O muzica incantatorie, cu intrari combinate de imn, tehno, afro sau blues clasic, ce face deliciul oricarui fan Zimmer. Voi merge la viitorul concert Adrian Berinde in Club Prometheus: un folk-rock cu influente blues si jazzy, mai rar pe la noi.

Ce ne dati de citit?

O carte de critica-jurnal-eseu, nostalgica si proustiana, ca viata multora dintre noi: Luminita Marcu – „Mansarda cu portocale" (Polirom, 2006). Doua romane de dragoste-despartire: al lui Cezar Paul-Badescu („Luminita, mon amour", Polirom, 2006), un succes de piata bine construit, si al Anei Maria Sandu („Fata din casa vagon", Polirom, 2006), o fina istorie psihologica, jucata pe mai multe voci. Si, neaparat, doua carti mai vechi: Ruxandra Cesereanu („Nebulon", Polirom, 2005) si Paul Cernat & Andrei Ungureanu („Razboiul fluturilor", Polirom, 2005). Sint autori profesionisti, care ar merita oricind un premiu. Tocmai de aceea, nu l-au luat.

Ce film sa vedem si de ce?

„Casino Royale", pentru figura de motan bleg a lui Daniel Craig, inainte si dupa ce o incaseaza.

Emisiuni tv?

In acest moment, n-as recomanda nimanui nici sa se uite la televizor, nici sa mearga la teatru. Cine o va face, va intelege de ce spun asta.

Pe unde sa navigam?

Un blog pe care veti descoperi fotografii si comentarii profesioniste despre moda strazii, www.thesartorialist.blogspot.com.